پیام فارس

آخرين مطالب

آموزش شهروندان سرمایه گذاری برای نسلهای آینده است شهرداری تهران

آموزش شهروندان سرمایه گذاری برای نسلهای آینده است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - یکی از مهمترین چالش های حوزه شهری در تهران موضوع پسماند است و بهترین نقطه شروع در این چالش می تواند آموزش های شهروندی در مدارس و بالابردن مشارکت کودکان در ساماندهی زباله از مبدا باشد و هم افزایی در مدارس راه حل برون رفت از این چالش است.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، وبینار تخصصی"شهرهای یادگیرنده: دانش، ظرفیت و رقابت با هدف معرفی و توسعه شهرهای پیشرو در حوزه آموزش های شهروندی و یادگیرنده با حضور محمد حسیـن بوچانی؛ رئیس مرکز مطـالعات و برنامه ریزی شهر تهران، امیر روشن بخش؛ معاون ارتباطات و امور مشارکت های کمیسیون ملی یونسکو، گشتاسب مظفری؛ معاون امور اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران و جمعی از فعالان شهری در حوزه شهرهای یادگیرنده برگزار شد.
در این نشست بر خط رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری با اشاره به اهمیت یادگیری از کودکی تا میانسالی گفت: در تهران حدود 5 هزار مدرسه داریم اگر به طور مثال هر سال در هر مدرسه صد درخت کاشته شود عدد بسیار بزرگی به دست می ‌آید. علاوه بر تاثیر این اقدام در ایجاد هوای پاک و ترویج فرهنگ درختکاری در مدارس مزایای دیگری هم دارد. در مدارس کشورهای پیشرو در این حوزه دانش آموزان با کاشت و مشارکت در نگهداشت محیط زیست علاوه بر منافع جمعی با یک حس تعلق در حفظ این دستاوردها دست می یابند.
محمد حسین بوچانی در ادامه افزود: یکی از مهمترین چالش های حوزه شهری در تهران موضوع پسماند است و بهترین نقطه شروع در این چالش می تواند آموزش های شهروندی در مدارس و بالابردن مشارکت کودکان در ساماندهی زباله از مبدا باشد و هم افزایی در مدارس راه حل برون رفت از این چالش است.
او در ادامه اظهار داشت: مباحث ایمنی و مدیریت بحران مقوله ای کاملا اجتماعی است که باید با محوریت خانواده آموزش داده شود. انسانها باید یاد بگیرند و یاد بدهند تا بتوانند خود و همنوعشان را در بحران ها نجات دهند. این مقوله در تمام مدارس دنیا آموزش داده می شود. بررسی ها نشان داده است که تجربیات تعاملی مدارس و شهرداری ها موفق بوده و در ایجاد فرهنگ و آموزش های شهروندی نقش به سزایی داشته است.
بوچانی با اشاره به نمونه‌های موفق این ارتباط موثر در کشورهای فنلاند، آمریکا، اتریش و هلند افزود: دانش شهری باید با تقویت رابطه مردم به شهر شکل بگیرد. مردم باید به شهر حس وابستگی و تعلق داشته باشند. اگر ظرفیت های شهری دیده شود و مردم نسبت به آن آگاهی بیابند و برای استفاده از آن در فرصت‌هایی که دارند برنامه ریزی کنند ما موفق شده‌ایم که شهر و مردم را به هم ارتباط دهیم. شهر باید محلی امن و تفریحی برای شهروند باشد و فقط برای اسکان به آن نگاه نشود. برای رسیدن به این هدف باید سازوکارهای موفق در دنیا را به کاربست.
در ادامه این نشست گشتاسب مظفری، معاون مدیریت اجتماعی و اقتصادی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران اظهار داشت: برای اینکه شهرهای بهتری داشته باشیم و نسل‌های آینده بهتری تربیت کرده باشیم باید به مهم‌ترین عنصر اصلی دیپلماسی بین المللی در این حوزه که یادگیری است اهمیت ویژه‌ای بدهیم. آموزش‌ها از خانواده شروع می‌شود و درجامعه نمود ظاهری پیدا می کند و ترویج می یابد. ایجاد فضاهای یادگیرندگی یکی از راهکارهایی که بخش دولتی و خصوصی باید در ایجاد آن کوشا باشد.
مظفری ادامه داد: موزشهای آموزشهای شهروندی در مدارس درکشورهای پیشرو شرایط به گونه ای است که به هزینه‌های آموزشی به صورت سرمایه‌گذاری نگاه می‌شود و دستاوردهای خودش را دارد اقتصاد آموزشی مهم‌ترین مقوله در به حرکت در آوردن چرخه آموزش‌های شهروندی است. مردم باید یاد بگیرند که چگونه انسجام اجتماعی داشته باشند.
در ادامه این وبینار امیر روشن؛ معاون ارتباطات و امور مشارکت های کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به اهداف یونسکو درایجاد این طرح گفت: سرعت تغییرات درزندگی مردم با پیشرفت‌های سریع تکنولوژی به قدری بالا رفته که باعث ایجاد نابرابری در دریافت خدمات رفاهی و شهری کرده است. به طور مثال بیکاری، افسردگی وفقر به قدری زیاد شده است که مردم مهارت‌های مواجهه با آن را آموزش ندیده‌اند. این چالشها بخشی قابل پیش بینی و بخشی غیر قابل پیش بینی است که البته آینده مردم را به خطر انداخته است. طیف گسترده‌ای از یادگیری‌ها مهارت‌هایی را در انسان می پروراند اما کافی نیست و باید مهارت‌ها به طور اصولی آموزش و ترویج داده شود.
روشن در ادامه افزود: شهرها به عنوان سکونتگاه‌های انسانی پایدار به دنبال اقتصاد پویا و توسعه اجتماعی هستند اما باید فرهنگ یادگیری در شهر ایجاد شود چرا که تفکر یادگیری ازخود یادگیری مهم تراست و آموزش‌های یادگیرنده باید به صورت عادلانه در دسترس شهروندان قرار گیرد.
او با معرفی شهرهای پیشرو درحوزه یادگیرندگی در ایران ادامه داد: شهربندر خمیر با طرح آموزش حفاظت از محیط زیست از تالاب ها به قایقران‌ها فعال‌ترین شهر در حوزه شهر خلاق و یادگیرنده یونسکو بوده و شهر بهبهان غیر فعال‌ترین شهر در این حوزه معرفی شده اند.
در ادامه این وبینار جواد محمودی، شهردار بندر خمیرگفت: بندر خمیر یک شهر 20 هزار نفری کاملا اکولوژیست و تالابی و نماینده ایران در شهرهای یادگیرنده یونسکو است. برای رسیدن به این هدف تلاش‌های زیادی در آموزش قایقرانان و حفاظت از محیط زیست تالاب ها داشته است.
در ادامه این وبینار نمایندگانی ازشهرهای یزد و اصفهان به ارایه دیدگاه‌ها و اقدامات خود در دستیابی به این هدف مطالبی را عنوان کردند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/201938/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در باکو جایی برای شیعیان نیست

ده نمکی در دو اپیزود

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد

وضعیت محور دروازه قرآن شیراز و آرامش در تردد خودروها + فیلم

تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود

استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی

گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها

تلاش شبانه روزی برای ساخت و بهره برداری از طرح‌های عمرانی کلانشهر شیراز

خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود

فرونشست زمین در جاده مزرعه عرب به حسن آباد بر اثر بارش‌های سیلابی+ فیلم

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

فیزیوتراپی برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

استفاده از ظرفیت مردم در راستای جهش تولید، از مهم‌ترین راهبردهای کمیته امداد فارس

بررسی راه‌های توسعه همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دانشگاه پزشکی تاجیکستان

کنارگذرهای رودخانه خشک شیراز تا اطلاع ثانوی مسدود شدند

سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است

آبگرفتگی خیابان‌های شیراز در پی بارش شدید باران

حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از 500 به 50 کاهش دادیم

‌از بازگرداندن 100 میلیارد اراضی کشاورزی تا دستگیری سارقان کابل‌های مخابراتی در فارس

هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست

اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز

جانباز شیمیایی اهل تربت جام به جمع شهدا پیوست

اعطای گواهینامه فرودگاه بین المللی شیراز توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشور

خطیر: خوشحالم واگذاری استقلال در زمان مدیریت من رقم خورد + فیلم

اسیر بعدی اسرائیلی که نتانیاهو می‌کشد کیست؟

امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس

بارش رگباری باران در فارس

تردد روان در جاده‌های فارس

‌پلمب 3 منزل به‌دلیل فروش مواد مخدر در بافت قدیم شیراز

خدمتگذاری به محرومان و یتیمان از تعالیم امام خمینی(ره) نشأت گرفته است

عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به IBS هستند؟

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است

راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز

مسدود شدن کنارگذرهای رودخانه خشک شیراز