پیام فارس

آخرين مطالب

یک مقام وزارت علوم: از تجربه آموزش مجازی برای پساکرونا بهره ببریم سياسي

یک مقام وزارت علوم: از تجربه آموزش مجازی برای پساکرونا بهره ببریم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شیراز - رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:حتی اگر کرونا از تمام دنیا رخت بر بندد، باز هم می‌توانیم از تجربه آموزش غیرحضوری و ابزارهای مربوط به فناوری اطلاعات برای پیشبرد اهداف آموزشی بهره ببریم.

غلامعلی منتظر یکشنبه در آیین بزرگداشت روز معلم که با موضوع آموزش الکترونیکی، فرصت ها و سیاستگذاری برای دوران پسا بحران در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: سه سناریو احتمالی آموزش و پرورش برای نحوه آموزش در دوران کرونا مطرح شده بود اما متأسفانه رفتار غیر قابل پیش بینی ویروس کرونا و ادامه دار بودن روند این بیماری باعث شد که این سناریوها محقق نشود به عبارتی دیگر رفتار ویروس کرونا تمام برنامه ریزی ها را تغییر داد.
وی ادامه داد: تجربه ای که در دوران کرونا کسب می کنیم بسیار حائز اهمیت است. باید از اتفاقات و تجربیاتی که در این دوران به دست می آوریم، برای مدیریت و برنامه ریزی بهتر آموزش عالی، پژوهش و فناوری در دوران پسا کرونا استفاده کنیم.
منتظر افزود: هیچ وقت پیش بینی نمی کردیم که دانشگاه ها بدون حضور فیزیکی دانشجویان و اساتید به فعالیت خود ادامه دهند،پیشرفت فناوری نقش مؤثری در ادامه فعالیت دانشگاه ها در دوران کرونا داشته است البته بحث فناوری اطلاعات و رسوخ آن در آموزش از اوایل دهه هشتاد آغاز شد و ما در ایران هم فعالیت‌هایمان را در این زمینه همزمان با سراسر دنیا آغاز کردیم.
منتظر دانشگاه شیراز را جزو پیشگامان حوزه فناوری اطلاعات و راه اندازی آموزش الکترونیکی دانست و بیان کرد: تجربه ای که ظرف چهارده ماه اخیر کسب کردیم با تمام تجربیاتی که در چند دهه اخیر به دست آوردیم برابری می کند و می توان گفت آموزش الکترونیکی و تدریس از راه شبکه مهمترین وجه آموزش در شرایط کنونی به شمار می رود.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: مهمترین کاری که در حال حاضر باید انجام دهیم استفاده از تجربه ای است که به دست می آوریم. امکان دارد این بیماری از بین برود و این شرایط به پایان برسد یا ممکن است اشکال دیگر این بیماری نمایان شود.
او بیان داشت: ما باید بپذیریم که احتمال دارد اتفاقات دیگری در پیش باشد که به واسطه آن اتفاقات مجبور شویم با همین شرایط و یا شرایطی دشوارتر روبه رو شویم. لذا باید خود را برای رویارویی با هر شرایطی آماده کنیم.
وی گفت: در دوران کرونا ما توانستیم از شیوه های آموزش مجازی به نحو احسن بهره ببریم و می توانیم این تجربه را در دوران پسا کرونا برای حوزه های آموزشی و زمینه های علمی به کار بگیریم.
منتظر به نتایج حاصل از پیمایش ملی که در سطح کشور ایران اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: در پیمایشی که در سطح ملی برای دانشجویان انجام شد حدود 46هزار و 918 دانشجو شرکت کردند که از این مجموع حدود دو سوم از دانشجویان مرد و یک سوم زن بودندکه حدود 66 درصد از این دانشجویان در مقطع کارشناسی، 12درصد در مقطع کاردانی، 11 درصد در مقطع کارشناسی ناپیوسته، 10 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و حدود 1/3 درصد دانشجویان دوره دکتری بودند.
او بیان داشت: در این پیمایش آمادگی تجهیزاتی و شبکه ای دانشجویان، توانمندی شبکه ای دانشجویان، کیفیت کلاس ها به خصوص به لحاظ فنی و زیرساخت های شبکه ای، ویژگی تدریس استادان، آمادگی دانشگاه در پشتیبانی استادان و دانشجویان و نگرش کلی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت.
منتظر گفت: در اجرای این پیمایش تلاش کردیم که وجوه مختلفی را که برای دانشجویان اهمیت داشت مورد بررسی قرار دهیم و دانشجویان مجاز بودند که برای پاسخ به سوالاتی که برای آنها مطرح شده بود، چند گزینه را انتخاب کنند. در نهایت توانستیم از این طریق به نقاط ضعف و قوت مان در حوزه آموزش مجازی پی ببریم.
وی بیان کرد: 59 درصد از دانشجویان معتقد بودند که قطع نشدن جریان آموزش از مزایای آموزش به صورت مجازی است. 41 درصد کاهش تردد را از مزایای این نوع آموزش قلمداد کردند. 35 درصد کاهش هزینه ها و 30 درصد انعطاف در زمان و مکان آموزش را از مزایای آموزش به صورت مجازی قلمداد کردند.
منتظر کاهش میزان یادگیری، هزینه زیاد تجهیرات، کاهش فعالیت های جسمانی، کاهش ارتباطات اجتماعی و پایین آمدن انگیزه برای ادامه تحصیل را از مشکلات دانشجویان در فرآیند آموزش به صورت مجازی دانست و اضافه کرد: 83 درصد از دانشجویان مخالف ادامه یافتن فرآیند آموزشی از طریق شبکه های اجتماعی هستند و 51 درصد از دانشجویان موافق آموزش شبکه ای برای برخی از دروس حضوری و 47 درصد از دانشجویان موافق با اجرای این شیوه به عنوان مکمل دروس دانشگاه هستند. 
وی بیان کرد: آموزش مجازی و یادگیری الکترونیکی را می توان به عنوان جایگزین و شیوه مکمل آموزش و راهی برای غنی سازی آموزش قلمداد کرد و برای بهره بردن از آموزش مجازی به عنوان نقطه قوت دانشگاه در دوران پسا کرونا باید با برنامه ریزی مدون و منسجم سعی کنیم که در وهله اول آموزش را ارتقا دهیم و به سمت آموزش هوشمند ببریم و این شیوه را به عنوان مکمل برخی از دروس به کار بگیریم.
برچسب‌ها
ویروس کرونا دانشگاه شیراز شیراز آموزش دانشگاه فضای مجازی آموزش مجازی
پروندهٔ خبری
آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/207938/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقدیر از تصویربردار خبرگزاری مهر در مراسم شکرانه خدمت زائران

از دستگیری سارق تا کشف سوخت قاچاق در فارس

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

نمایش فیلم‌های درام و فانتزی در فصل نهم ششمین پاتوق فیلم کوتاه

غرق شدن یک کودک 10 ساله بر اثر آبگرفتگی بارندگی در داراب استان فارس

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

تاریخ سازی جعلی

سیل برای دبی گران تمام شد

دستگیری سارق باغ‌های جهرم با 15 فقره سرقت

فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

هموارتر شدن مسیر مس برای قهرمانی در لیگ هندبال

فارس به نقل از منبع آگاه: خبر آسیب‌دیدن ساختمان نیروگاه اتمی دیمونا کذب است / دیمونا جزو اهداف عملیات تنبیهی اخیر نبوده

کشف کالا‌های خارجی قاچاق در مهر

قتل عجیب فروشنده مزون توسط دختر 11 ساله

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

غربت مرتضی

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

عشایر مصداقی از مشارکت مردم در رونق تولید + فیلم

فیلم/ حمایت علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان از عملیات تنبیهی «وعده صادق»

کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی 2 تقاطع غیرهمسطح در شرق شیراز

اوقات شرعی فردا 31 فروردین در شیراز

استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

از چاله به چاه؟

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآنی طرح قدس در سمای نورآباد ممسنی

برادر کشی در فارس

سال 1403 سال شکوفایی پروژه‌های محرومیت‌زدایی خواهد بود

بوشهر برای ایجاد انبار لجستیکی تاجیکستان دارد

بوشهر ظرفیت ایجاد انبار لجستیکی تاجیکستان را دارد

اهدا 42 هزار سی سی خون در بیضا

عشایر مصداقی از مشارکت مردم در رونق تولید

متحدان اسرائیل در برزخ

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

ساکنان شهرک ثامن الائمه شهریار همچنان در انتظار صدور سند مالکیت مسکن مهر