پیام فارس

آخرين مطالب

شیرینی آب به نفعِ ما و تلخی آن به کام خلیج فارس گفتگو

شیرینی آب به نفعِ ما و تلخی آن به کام خلیج فارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس -

پیام فارس


لیدا آشتیانی کارشناس محیط زیست و منابع آبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره‌ اثرات منفی آب شیرین کن ها در خلیج فارس اظهار کرد: در فرایند شیرین سازی یا نمک زدایی آب‌ها مواد معدنی، مواد مضر و املاح را از آب به روش فیزیکی حذف می‌کنند و آن چیزی که در نهایت باقی می‌ماند آب شیرین و قابل استفاده است.
کارشناس محیط زیست ادامه داد: دو روش برای شیرین سازی آب‌ها وجود دارد که گروه اول حرارتی و گروه دوم روش‌های غشایی است. تا سالیان گذشته برای روش حرارتی از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شد، اما با پیشرفت تکنولوژی از انرژی خورشیدی استفاده می‌شود و در بعضی کشور‌ها که امکان شیرین سازی با تاسیسات هسته‌ای وجود دارد، این روش به کار گرفته می‌شود.
او با بیان اینکه روش غشایی متداول‌ترین روش‌ شیرین سازی آب است، گفت: این روش نیازمند حرارت گرمایی نیست، اگرچه برق بیشتری را مصرف می‌کند. اسموز معکوس از آن جایی که بیشترین ظرفیت نمک زدایی و مخاطرات کمتری نسبت به روش‌های دیگر دارد، از جمله فناوری ساده و کم هزینه‌ آب شیرین کن هاست.

پیام فارس

کارشناس محیط زیست با بیان اینکه در کشور‌های پیشرفته برای پساب‌هایی که در انتهای شیرین سازی آب‌ها می‌ماند راهکار‌های مختلفی پیشنهاد شده است، گفت: این اقدامات از خطرات این آسیب‌ها می‌کاهد، اما در کشور‌های در حال توسعه از جمله ایران به دلیل راحتی و هزینه‌ کم تخلیه‌ پساب در اکوسیستم مبدأ به مضرات این عمل توجه نمی‌شود.
او ادامه داد: شوری و دمایی که پساب دارد از میزان شوری معمولی و دمای آب دریا بالاتر است و تخلیه آن آسیب‌هایی را متوجه آب‌ها می‌کند.
آشتیانی درباره‌ ملاک‌های نصب آب شیرین کن‌ها ، تشریح کرد: نزدیکی به مراکز جمعیتی، منبع انرژی در دسترس آن منطقه و نزدیکی به مناطق آسیب پذیر طبیعی از موضوعات مورد توجه است. در پایان مرحله‌ شیرین سازی آب‌ها دو چیز باقی می‌ماند، آب شیرین و قابل استفاده و تلخ آبی که با مضرات خودش وارد آب دریا می‌شود.
او گفت: املاح معدنی و نمک طعام، دما و شوری زیاد و مواد افزودنی که طی مراحل شیرین سازی به آب اضافه شده بسیار خطرناک و برای محل تخلیه‌ آن مضر است. پساب‌هایی که در آب دریا تخلیه می‌شود برای زیستگاه آبی جانداران دریایی آسیب‌هایی از جمله مرگ آبزیان و تخریب بستر جلبک‌های دریایی را به همراه دارد و سبب تغییر در جمعیت آبزیان می‌شود.
کارشناس محیط زیست تصریح کرد: آلودگی هوا و آلودگی صوتی در منطقه، چه بر جوامع انسانی اطراف تاسیسات و چه بر جاندارانی که اطراف منطقه هستند؛ تاثیرات مخرب دیگر این مسئله هستند.

پیام فارس

او با اشاره به اینکه فقدان اطلاعات کافی و دقیق درباره‌ میزان تخریب آب شیرین کن‌ها بر دریا‌ها نمی‌توان به داده‌های دقیق برای بررسی مسئله رسید، بیان کرد: البته میزان تخریب‌ها تابع فناوری‌هایی هستند که در آن منطقه استفاده شده که امروزه ترکیب فناور‌ی‌ها و نظارت دقیق مسئولان به کاهش اثرات سوء آب شیرین کن‌ها می‌انجامد.
وضعیت آب شیرین کن‌ها در خلیج فارس
آشتیانی درباره‌ وضعیت خلیج فارس به توضیحاتی پرداخت و گفت: خلیج فارس یک دریای کم عمق (حدود 40 متر) و با دمای 50 درجه در تابستان است، میزان تبخیر از ورودی آن بیشتر است در نتیجه دریایی با شوری بالا محسوب می‌شود. فعالیت‌های نفتی و انسانی و اثرات منفی پساب آب شیرین‌کن‌ها اکوسیستم خلیج فارس را بسیار شکننده و آسیب پذیر کرده است.
او مطرح کرد: تاسیسات آب شیرین کن خلیج فارس که 50 درصد تاسیسات جهان را شامل می‌شود، طبق تحقیقات اخیر دانشمندان دانشگاه سازمان ملل که در کانادا صورت گرفته حدود 50 درصد از شیرابه‌ دستگاه‌های آب شیرین کن متعلق به کشور‌های خاورمیانه به ویژه عربستان، کویت، قطر و امارات است و طی چند سال اخیر سهم ایران در این آلودگی کاسته شده؛ البته پیش بینی می‌شود با افزایش جمعیت در مناطق حاشیه‌ای خلیج فارس و احداث شهر‌های مسکونی اطراف آن نیاز به نصب دستگاه‌های آب شیرین کن بیشتر از امروز شود.

پیام فارس

کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه باید قبل از نصب دستگاه چاره‌ای برای تخلیه‌ پساب‌ها در نظر داشت، گفت: تخلیه‌ شیرابه‌های شیمیایی در خلیج فارسی که شوری بالایی دارد، کاهش تنفس آبزیان، به وجود آمدن حجم آب استیصالی که هرچه میزان آن بیشتر شود تاثیرات منفی و آلایندگی مضاعفی را در پی دارد، خلیج فارس را به سمت نابودی پیش می‌برد.
او عنوان کرد: همه روش‌های ذخیره و استفاده از آب مثل سدسازی درگذشته و تاسیسات آب شیرین کن دارای فواید و معایبی هستند، اما آن چه اهمیت دارد کاستن مضرات و ایجاد برنامه‌ پایش قوی برای کنترل آن است. تا زمانی که فقط برنامه توسعه‌ آب بدون در نظر گرفتن راه حل در دستور کار مدیران باشد، به ایران که با چالش کم آبی رو به رو است نمی‌توان کمکی کرد و مشکلات منابع آبی حل نخواهد شد.
بیشتر بخوانید
خلیج فارس آلوده‌ترین منطقه نفتی در جهان است انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/215190/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است

محور بوشکان-فراشبند روکش آسفالت می‌شود

مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس / ترکیب صداوسیمایی برای جدال حق‌پخش با تلویزیون!

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

واژگونی پژو در فارس 3 کشته در پی داشت

3 کشته در اثر واژگونی پژو در فارس

ببینید | شاهکار شهرداری خور و بیابانک اصفهان؛ تبدیل خیابان به رودخانه با بارش باران

مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس

باران و سیل در شهر خور

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

رزمایش واکسیناسیون 250 هزار راس دام در استان فارس برگزار شد

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

جت شخصی چند؟

دمنوش‌های شفابخشی که بی‌حالی و رخوت بهار را از بدن دور می‌کند

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

آسمانی شدن مادر شهید عباسی در کازرون

شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه

هشدار بارش شدید باران در 21 استان

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

سرماخوردگی و آنفولانزا را با روغن پونه کوهی درمان کنید

5 باور غلط درباره ضدآفتاب که فکرش را نمی‌کردید!

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

بورس صعودی می‌ماند؟

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

سیل و آب گرفتگی در برخی نقاط استان یزد + فیلم

ماجرای تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری بندرعباس/ روایت خبرگزاری فارس

خبرگزاری مهر خلاء رسانه ای در شهرستان های تهران را پر کرده است

اوقات شرعی فردا پنجم اردیبهشت در شیراز

پیش بینی بارش‌های سیل آسا در 21 استان/ هشدار زرد صادر شد

اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس

رفع تصرف 70 هکتار از زمین‌های ملی در استهبان

چگونه ورزش کردن باعث طولانی شدن عمر می شود؟

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده