پیام فارس

آخرين مطالب

موضع سیاستمدار کویتی درباره نشست خبری رئیسی اجتماعي

موضع سیاستمدار کویتی درباره نشست خبری رئیسی
  بزرگنمايي:

پیام فارس -

پیام فارس


خبرگزاری فارس: شبکه خبری المیادین در ادامه پوشش اخبار انتخابات ریاست جمهوری، امروز دوشنبه اولین کنفرانس خبری «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور منتخب را به شکل مستقیم و به طور کامل پوشش داد.
این شبکه در ویژه‌برنامه‌ خود که همزمان با کنفرانس خبری در جریان بود، به شکل تلفنی میزبان «مبارک النجاده» نماینده سابق پارلمان کویت بود.
مبارک در پاسخ مجری المیادین که پرسید، آقای ابراهیم رئیسی تأکید کرده که کشورهای همسایه در سیاست خارجی دولت او در اولویت هستند، گفت، ما به عنوان کشورهای همسایه باید تغییرات صورت گرفته پس از این انتخابات را بدقت رصد کنیم.
غلبه اراده ایران بر اراده آمریکا
مبارک توضیح داد: غرب بعد از چهل سال از انقلاب اسلامی همه آنچه در توان داشت به کار گرفت تا نظام ایران را از بین ببرد یا تضعیف کند و ایران را به زانو در آورد. بعد از استفاده از همه سلاح‌های نظامی، اقتصادی و رسانه‌ای، می‌بینیم که ایران همچنان ادامه می‌دهد و رشد می‌کند تا جایی که امروز تبدیل به واقعیتی در منطقه شده که اصلا نمی‌توان آن را نادیده گرفت. در نتیجه ما باید بنشینیم و منافع خود و منافع کشورهای غربی را یک بار دیگر از ابتدا بررسی کنیم و ببینیم که در ارتباط با پروند ایران، کدام منافع است که بین ما و آنها یکی نیست و تطابق ندارد.
این سیاستمدار کویتی با اشاره به کنفرانس خبری رئیسی گفت: در نتیجه، پیام‌هایی که رئیس جمهور ابراهیم رئیسی ارسال کرد، من آن را مثبت می‌بینم. هر چند که این پیام‌ها، جدید و زاده انتخابات کنونی نیست و ایران دیرزمانی است که این پیام‌ها را فرستاده است. بله، ادبیات ایشان که مسائل حساسیت‌برانگیز داشته باشد، [ندارد، و جدید است] مثل موضوع صادر کردن انقلاب. اما ما باید ادبیات ایرانی‌ها را با همان منظوری که در ایران فهم می‌شود، فهم کنیم نه آنطور که ما می‌فهمیم مثل وقتی که رئیسی می‌گوید می‌خواهد دولت انقلابی تشکیل بدهد [این به معنای اقدام علیه منافع کشورهای عربی نیست]. یا وقتی درباره انقلاب و اقدامات انقلابی صحبت می‌کند، اینها معنای خاص خود را در ایران دارد [و نباید برای ما سوء تفاهم شود]. 
دولت‌های عربی پاسخ مثبت به رئیسی بدهند
مجری المیادین با قطع سخن مبارک پرسید، آقای رئیسی درباره روابط خوب با کشورهای همسایه صحبت کرد. اختلاف اصلی میان عربستان و ایران است. دولت‌های خلیج فارس چطور با این رویکرد رئیسی روبه‌رو خواهند شد و مبارک پاسخ داد: امروز تغییراتی در جهان رخ داده. آمریکا دیگر آن آمریکای سابق و حتی آمریکای دونالد ترامپ نیست. در نتیجه ما الان فضای بزرگی در مقابل خود داریم و باید پیام‌های آقای رئیسی را به شکل مثبت دریافت کنیم و به صورت مثبت هم پاسخ بدهیم. بله مشکل بزرگ‌تر با عربستان سعودی است چرا که بزرگترین کشور [عربی] خلیج [فارس] است. اما کشورهای [عربی] دیگری در [حاشیه] خلیج [فارس] هستند که روابط خوبی با ایران دارند. مثلا برخی کشورها اگر در همه حوزه‌ها روابط خوبی با ایران ندارند، در برخی زمینه‌ها روابط خوبی دارند. الان همه می‌دانند که امارات به دلیل مسئله جزایر [سه‌گانه ایرانی] با ایران مشکل دارد اما همین کشور روابط اقتصادی خیلی قوی با ایران دارد. لذا بر اساس تجارب قبلی خود و تحولات و قدرتی که ایران کسب کرده، باید در روابطمان با جمهوری اسلامی ایران بازنگری کنیم. برای مثال ما شاهدیم که پرونده‌های داغی در منطقه از سوریه گرفته تا عراق و دیگر کشورها هست که آمریکا در آن یک چیز اراده کرده و ایران چیزی دیگر اراده کرده و ما می‌بینیم آنکه غلبه کرده، اراده ایران بوده است. من نمی‌خواهم اینجا تبلیغ ایران را بکنم اما باید واقعیت را آنطور که هست ببینیم و ما هم مثل غرب منافع ملی خود را در رأس اولویت‌هایمان بگذاریم لذا باید تجدید نظر کنیم و ما هم همینطور اندیشه کنیم. 

پیام فارس

منافع عرب‌ها با غرب در قبال ایران همیشه منطبق نیست
مبارک ادامه داد: الان ایران را ببینید که این تحولات و پیشرفت‌ها و قدرت فعلی را دارد. غربی‌ها اگر بیشتر از آنچه علیه ایران کردند، می‌توانستند انجام دهند، خب انجام می‌دادند. اما هر چه انجام دادند در ایران یا در قدرت سیاسی و حتی اقتصادی‌اش نتوانستند تغییری ایجاد کنند. اتفاقاً الان ببینید مذاکرات وین در جریان است و در نهایت به رفع بخش زیادی از تحریم‌ها منجر می‌شود و این به شکلی مثبت بر اقتصاد ایران منعکس خواهد شد. کاری که ما [عرب‌های خلیج فارس] باید انجام دهیم این است که همه این تحولات را بازنگری کنیم. مراکز قدرت تغییر کرده یا قدرت خود در تأثیرگذاری را از دست داده. آمریکا الان اولویتش چین شده و کمی از خلیج [فارس] در حال خروج است. 
این سیاستمدار کویتی در پاسخ به اینکه کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه را چطور می‌بینید چرا که جدای از راهبرد مقابله با چین و این مسائل، برخی این اقدام آمریکا را صرف‌نظر کردن از حمایت متحدانش می‌دانند، گفت، چیزی که باید آن را بدانیم، این است که روابط ما کشورهای عربی با غرب صرفا رابطه مادی است. به این معنا که تا وقتی که ما برای آنان توجیه اقتصادی داریم، ارزش داریم و به مجرد اینکه وضعت تغییر می‌کند، ما بی‌ارزش می‌شویم و آنان این را خیلی رُک اعلام می‌کنند. در نتیجه ما با ایران در جغرافیا، دین، تاریخ و خیلی از امور نقاط مشترک داریم. ایران در مسائل منطقه، مسائل جهان اسلام مواضع صادقانه‌ای دارد. ما همین چند ماه پیش نبرد «سیف القدس» [جنگ غزه با رژیم‌صهیونیستی در دفاع از قدس] را داشتیم. اهل فلسطین خودشان و سران آن تصریح می‌کنند که آنکه در کنار ما ایستاد و کمک کرد و این پیروزی را رقم زد، ایران است. خب این، صداقت ایران در مقابل ملت‌های منطقه را نشان می‌دهد. حتی با وجود سلطه رسانه‌ها، دیگر نمی‌شود این حقایق را مخفی کرد. بنابراین باید همه اینها را بازبینی کرد. ایران امروز کشوری با اعتبار نزد ملت‌های دیگر است و ثابت کرده که قدرت بالایی در مقابله با مشکلات و غلبه بر چالش‌ها را دارد و در کنار این، تجربه حکومت‌داری، تجربه علمی، فرهنگی و تمدنی دارد و اتفاقا خوب است بدانیم که برای مبارزه با ویروس کرونا، خودش واکسن تولید کرده و این ثابت می‌کند که توانمندی‌های علمی دارد.
روابط با ایران را بازبینی کنیم
این سیاستمدار کویتی گفت:‌ خب همه این مسائل را باید مقابل خود بگذاریم روی میز و این سوال را از خودمان بپرسیم که آیا منافع آمریکا و غرب همیشه با منافع ما منطبق است؟ قطعا، خیر. پس باید بین این و آن تفاوت قائل باشیم سپس مسائل و روابط خود با ایران را به شکلی بهتر بازچینی کنیم. 
مبارک گفت: من بر اساس بررسی‌ها و ارتباطاتم با نظرات داخل ایران،‌ آقای رئیسی را رئیس‌جمهوری با محبوبیت و معتبر می‌بینم و این بر اساس عملکردش در قوه قضائیه است. من با برخی ایرانی‌ها صحبت کرده‌ام. حتی برخی که گفته‌اند در انتخابات شرکت نمی‌کنند، گفته‌اند اگر قرار باشد شرکت کنند، به رئیسی رأی می‌دهند و وقتی علت را پرسیدم، گفته‌اند به دلیل عملکردش در مبارزه با فساد. علاوه بر این، وی فقیه است و سخت‌ترین پرونده‌های قوه قضائیه دستش بوده. ما مقابل واقعیت روشنی قرار داریم. پس باید این مسائل را ببینیم و در مقابل این دست گشوده،‌ باید دستی گشوده قرار بدهیم. فکر می‌کنم زمینه خیلی خوبی فراهم شده است. اگر ما تنش میان عربستان و ایران را می‌بینیم، کنارش شاهد روابط خوب اقتصادی امارات هستیم. ما در کویت با ایران هیچ مشکلی نداریم. همچنین عمان هم همیشه حتی هنگام جنگ عراق با ایران و بعد از آن روابط خوبش را با ایران حفظ کرده و اگر کشوری مثل بحرین تنشی داره، این تنش دیگر امروز تغییر کرده است. بنابراین زمینه کاملا مهیاست. 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/216628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یورونیوز: پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

با این راهکارهای طلایی قند خون تان را پایین بیاورید تا به دیابت مبتلا نشوید

ترفندهایی برای شناخت آبلیموی تقلبی از اصل/ آبلیموی سنتی بخریم؟

یورو رکورد زد

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند

رئیس بانک مرکزی دولت روحانی دست به قلم شد؛ توصیه به تیم اقتصادی رئیسی

قتل پیرزن تنها به خاطر سرقت طلا

اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز

باران همچنان در این مناطق می‌بارد | شدت بارش‌ها در 5 استان | وزش باد شدید و گرد و خاک در بخش‌هایی از کشور

تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز- اصفهان

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز چهارشنبه 5 اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت

تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلف در آزادراه شیراز اصفهان

دور دوم انتخابات در حوزه شیراز و زرقان تمام الکترونیک برگزار می‌شود

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

ضارب دختران دانش‌ آموز در آمل دستگیر شد

ماجرای تجاوز 4 پسر جوان به دو دختر نوجوان

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه

سرمقاله جهان صنعت/ ضرورت جلب رضایت مردم

سرمقاله جوان/ در هوای مهاجرت 70 میلیون ایرانی!

سرمقاله اطلاعات/ اهمیت سفر رئیسی به پاکستان

سرمقاله آرمان ملّی/ مشروعیت مردمی قانون

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را در سال 1402 پرداخت کرد

توزیع نان کامل در 25 نانوایی شیراز

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

بلاتکلیفی قهرمان پارالمپیک برای دریافت پاداش توکیو!

بلاتکلیفی مسکن ملی نورآباد از زبان متقاضیان

6 کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور نی ریز

توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز در جهرم

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

درخواست فوری استقلالی ها؛ اخراج یک نفر از باشگاه + عکس

عکس‌| خواسته مشترک هواداران استقلال از هلدینگ خلیج فارس/اخراج علی خطیر

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی