پیام فارس

آخرين مطالب

بوی ماه مهر در مشام یک میلیون و 600 هزار کلاس اولی اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - امروز اول مهر ماه است، تا قبل از کرونا روز اول پاییز، شهر هیاهوی خاص و متفاوتی داشت، کوچه و خیابان‌های شهر رنگ و بوی مهر می‌گرفت.
خبرگزاری میزان - روزنامه ایران نوشت: این همان «مهر»‌ی نیست که همه‌مان می‌شناسیم. این همان «روز اول مدرسه»‌ای نیست که بچه‌های چند نسل از آن خاطره‌هایی فراموش‌نشدنی دارند. دو سال است اوضاع به گونه دیگری شده.
امروز اول مهر ماه است. اما فقط از روی تقویم همه چیز مثل سابق است وگرنه مهم‌ترین اتفاق این روز هیچ شباهتی به گذشته ندارد.
تا قبل از کرونا روز اول پاییز، شهر هیاهوی خاص و متفاوتی داشت، کوچه و خیابان‌های شهر رنگ و بوی مهر می‌گرفت. به هر سمتی که نگاه می‌کردی کیف‌های رنگارنگ و لباس‌های فرم یکدست دانش‌آموزان بود که به چشم می‌آمد. صدای زنگ مدارس نقطه اشتراک همه جای شهر بود.
جالب اینکه برای خیلی‌ها مدرسه رفتن هم حکایت عجیب و غریب خودش را داشت و هر بار در همین روز اول مهر، خیلی هایمان از خاطرات بعضاً بد و غالباً خوب مدرسه گفتیم از دلتنگی رفتن به مدرسه. این دلتنگی حالا برای دانش‌آموزان دهه هشتادی و نودی دوچندان است برای آن‌هایی که در سن مدرسه هستند و نمی‌توانند وارد حیاط مدرسه شوند. کرونا دو سالی است که بوی مهر و اولین روز مدرسه را از ما گرفته است. حالا اول مهر برای 14 میلیون دانش‌آموز چیزی جز دلتنگی برای مدرسه نیست. برای خیلی هایشان دیگر خبری از دیدن همکلاسی‌ها، خرید کیف و کفش و لباس نو مدرسه، دفتر و مداد رنگی نیست. حالا همه این‌ها جای خود را به تبلت و گوشی داده است.
کلاس اولی‌ها راهی مدرسه شدند
امروز جشن شکوفه هاست. در‌های مدارس ابتدایی کشور به روی یک میلیون و 600 هزار کلاس اولی باز شده تا آن‌ها از نزدیک با محیط مدرسه، معلم و همکلاسی‌ها آشنا شوند. این رسم هر ساله کلاس اولی‌ها است که قبل از دیگر دانش‌آموزان، دست در دست مادرانشان با چهره‌های سرشار از شادی یا بی‌قراری راهی کلاس درس شوند تا اولین روز مدرسه رفتن را تجربه کنند. امسال دومین سال تحصیلی است که مدیران مدارس زیر سایه کرونا جشن شکوفه‌ها را برگزار می‌کنند.
آن‌طور که مسئولان آموزشی کشور می‌گویند به‌خاطر شرایط کرونایی این اختیار به مدیران داده شده که جشن شکوفه‌ها را با تعداد محدودی از دانش‌آموزان کلاس اولی برگزار کنند. این اختیار البته برای خانواده‌ها هم است. برخی از خانواده‌ها نگران سلامت فرزندانشان در این شرایط کرونایی هستند. برای همین هیچ اجباری برای حضور دانش‌آموزان کلاس اولی در این جشن وجود ندارد.
با این همه معلمان ابتدایی و مسئولان تعلیم و تربیت بر این باورند با توجه به این که دانش‌آموزان این پایه سال گذشته به‌خاطر آموزش‌های مجازی دوره پیش دبستانی را بخوبی یاد نگرفتند، بنابراین امسال باید کلاس اولی‌ها یک روز در هفته سرکلاس درس باشند؛ البته در سال گذشته مجازی هم کلاس اولی‌ها بیشترین آسیب را دیده‌اند، آن‌ها که تجربه‌ای از حضور در مدرسه ندارند، در بدو ورود به دوران تحصیل با پدیده آموزش مجازی مواجه شدند؛ موضوعی که رضوانه حکیم‌زاده معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: «بحث یادگیری سواد پایه برای دانش‌آموزان کلاس اولی حکم زیربنای همه یادگیری‌ها را دارد از آنجایی که کلاس اولی‌ها باید تجربه کلاس درس را داشته باشند و یادگیری سواد پایه در ارتباط چهره به چهره با معلم است بنابراین امسال تأکید کرده‌ایم که کلاس اولی‌ها حداقل هفته‌ای یک بار در ساعتی مشخص به مدرسه بروند. متأسفانه براساس نتایج ارزشیابی میزان یادگیری دانش‌آموزان کلاس اولی نسبت به دو سال قبل 10درصد کاهش داشته است و همچنین ارزشیابی‌های ما نشان می‌دهد که دانش‌آموزان نیازمند تلاش هم بیشتر شده‌اند؛ بنابراین از خانواده‌ها درخواست می‌کنیم که برای این حضور همکاری لازم را داشته باشند.»
او می‌افزاید: «حضور دانش‌آموزان کلاس اولی در مدرسه فقط برای آموزش نیست؛ بلکه در نظر داریم در این یک ساعت در هفته‌ای که دانش‌آموز به مدرسه می‌آید با معلم آشنا شود تا در آموزش مجازی بین معلم و دانش‌آموز ارتباط بهتری شکل بگیرد. البته این حضور بستگی به برنامه‌ریزی مدیران دارد و در دستورالعملی هم که ستاد کرونا به ما داده است آموزش‌های حضوری، ترکیبی و مجازی با توجه به وضعیت منطقه انجام می‌شود. برای کلاس اولی‌ها برنامه جدی به حضور یک روز در هفته در مدرسه داریم. در مدارس روستایی و عشایری از روز شنبه سوم مهرماه آموزش‌ها را به‌شکل حضوری خواهیم داشت.»
مدیران تصمیم بگیرند
یک ماهی است که موضوع آموزش حضوری یا مجازی بحث داغ مسئولان کشور و خانواده‌ها شده است. بسیاری از خانواده‌ها مخالف بازگشایی مدارس هستند و می‌گویند تا ایمنی کامل در کشور به وجود نیاید فرزندان شان را به مدرسه نمی‌فرستند و این در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها هم موافق آموزش حضوری اند و از این مدل آموزش مجازی خسته و کلافه شده اند.
علیرضا کاظمی سرپرست آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این روز‌ها دغدغه همه مسئولان نظام و بسیاری از خانواده‌ها، آغاز سال تحصیلی است، می‌گوید: شعار ما در آغاز سال تحصیلی، «استمرار آموزش»، «ارتقای کیفیت» و «تضمین سلامت» است، در بازگشایی مدارس، حفظ سلامت دانش‌آموزان خط قرمز ماست برای اینکه بتوانیم سلامت دانش‌آموزان را تأمین کنیم اختیار و تصمیم‌گیری نحوه بازگشایی را به مدرسه، شورای مدرسه و منطقه سپرده‌ایم. تا هر منطقه با وجود شرایطی که دارد تصمیم به چگونگی بازگشایی مدارس بگیرد.
او می‌افزاید: همچنین به تمهیدات متفاوتی در حوزه ارتقای کیفیت اندیشیده‌ایم. در همین شرایط یکی از متغیر‌هایی که بشدت می‌تواند به ارتقای کیفیت کمک کند، محتوا‌های استاندارد و متناسب با زیست‌بوم جدید است که خوشبختانه معاونت آموزشی و پرورشی، از سال قبل در این حوزه ورود پیدا کرده و استاندارد‌های تولید محتوا برای دانش‌آموزان تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده است.
او می‌گوید: با شیوع کرونا درعرصه‌های مختلف کشور و در زیست بوم جدید، خسارت‌هایی را شاهد بودیم. درهمین راستا در عرصه آموزش نیز شاهد «افت کیفیت آموزشی» و یادگیری دانش‌آموزان بوده‌ایم. همچنین نبود دانش‌آموزان در فضای مدرسه، دربسیاری از موارد باعث ایجاد آسیب‌هایی نظیر افسردگی، پرخاشگری و ناراحتی‌های روحی و روانی برای دانش‌آموزان شد. کم تحرکی دانش‌آموزان در این ایام، باعث ایجاد آسیب‌های جسمی برای بسیاری از دانش‌آموزان شد و ما به زمان زیادی برای بازگرداندن دانش‌آموزان به زندگی عادی و ارتقای مهارت‌های ارتباطی آن‌ها نیاز داریم.
دانش‌آموزان چند ساعت در روز در «شاد» می‌مانند؟
وزارت آموزش و پرورش در ابلاغیه‌ای به استان‌ها، میزان و نحوه زمانبندی جهت حضور درشبکه شاد و تماشای مدرسه تلویزیونی را مشخص کرده است. در این بخشنامه آمده است: سال تحصیلی 1401-1400 به‌صورت غیرحضوری و با اتکای ویژه به شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی ایران آغاز خواهد شد. البته به گفته مسئولان آموزش‌وپرورش، مدارس کم‌جمعیت مناطق روستایی و عشایری شاهد بازگشایی حضوری خواهند بود. به‌همین منظور برنامه‌ریزی‌هایی در زمینه نحوه استفاده از برنامه‌های مدرسه تلویزیونی و حضور در شبکه شاد انجام شده است. بر این اساس ساعت حضور دانش‌آموزان متوسطه اول در شبکه شاد از ساعت 7:45 تا 10:20 صبح، ساعت حضور دانش‌آموزان متوسطه دوم و هنرجویان فنی و حرفه‌ای و کاردانش از ساعت 10:30 تا 13:05 و ساعت حضور دانش‌آموزان دوره متوسطه در نوبت دوم از 16 تا 35: 18 دقیقه خواهد بود.
در همین زمینه: زنگ سال تحصیلی جدید نواخته شد انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
برچسب ها: آموزش و پرورش مدارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/237535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راحتی خیال از مرز شرقی؟

بازدارندگی متعارف ایران

لاغری در عرض دو هفته

مهر تایید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس

کمک 23 میلیاردی موسسه خیریه‌ای شیرازی به سیل سیستان‌وبلوچستان

مادر و دختر قاچاقچی ارز در شیراز، نقره داغ شدند

مهر تأیید مجوز حرفه ای روی تسویه مالی پرسپولیس

‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس

نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه

مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در شیراز

مرگ تلخ یک دانشجوی دندانپزشکی در رفسنجان

ماجرای دستگیری یک قاتل فراری در شوش

حرکت پر سر و صدای آمریکا علیه ایران

انتصاب مدیرکل توسعه منابع انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی

ماجرای جت شخصی؛ 21 سال دیر فهمیدیم!

زمان طلایی برای درمان لکنت زبان

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم/حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟

گوشت با سبزی در صدر منوی تورم

افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌ را کسی گردن نمی‌گیرد

افزایش تعداد گوزن زرد ایرانی در ارسنجان + فیلم

افتتاح مدرسه خیرساز به همت خیر شیرازی

انتقال بیمار 68 ساله با بالگرد به شیراز

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان توقف فوری جنگ علیه غزه شد

سرقت طلا و قتل شهروند آباده‌ای

رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقت در اکثر نقاط کشور

جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!

قتل خانم 82 ساله در آباده و سرقت طلاجات او

موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع‌آوری خون از ناحیه جراحی

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

سرمقاله قدس/ چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه

سرمقاله همدلی/ چماق و هویج وعده صادق در پرونده هسته‌ای

کی بود کی بود من نبودم؟!

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

دانستنی‌هایی درباره سندروم روده تحریک‌پذیر

ناروانی طبیعی گفتار و راهکارهای درمان آن

مدیرعامل سازمان ملی مسکن: زمین 1.8 میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

شرط ادامه کار املاک "دیوار" از زبان مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن

24 آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد

قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال 1402 به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

اتحادیه صنف طلا و جواهر: چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست

جلوی لرزش و سروصدای لباسشویی تو بگیر !!!

ایران به زودی به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

سرمقاله فرهیختگان/ ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سرمقاله شرق/ تحریم‌های جدید علیه ایران

سرمقاله اعتماد/ سیل و رفع خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه

سرمقاله ایران/ ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد