پیام فارس

آخرين مطالب

بایدن در آستانه شکست؟ مقالات

بایدن در آستانه شکست؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسین فاطمی| به دنبال تداوم جنایت و کشتار رژیم صهیونیستی در باریکه غزه و تصمیم این رژیم برای حمله به رفح و به دنبال آن، بغرنج تر شدن وضعیت انسانی هر روز شدت اعتراضات ضدصهیونیستی در کشورهای غربی و به خصوص آمریکا رو به افزایش است تا جایی که تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین پل گلدن گیت را در سانفرانسیسکوی آمریکا را در زمان ترافیک صبحگاهی مسدود کرده و چندین ساعت ترافیک ورودی به این شهر و خروجی از آن را بند آوردند. حامیان فلسطین در شهر نیویورک پل بروکلین را بسته و باعث بند آمدن ترافیک خودروها در بعد از ظهر شدند. این اقدام باعث برخورد شدید پلیس با معترضان شد. تظاهرکنندگان حامی فلسطین در شهر شیکاگو اتوبان منتهی به فرودگاه اوهر را مسدود و بسیاری از مسافران هواپیما که عازم این فرودگاه بودند را مجبور به رفتن با پای پیاده به سمت فرودگاه کردند. مضافا تظاهرکنندگان در شهر اوکلند نیز با کار گذاشتن بشکه‌هایی دو بخش از اتوبان بین ایالتی 880 را مسدود کردند.
هم چنین حامیان آمریکایی مردم فلسطین، تظاهرات خود را همچنان ادامه می‌دهند و برای پایان محاصره مردم در نوار غزه شعار می‌دهند. به نوشته الجزیره هم چنین، تظاهرکنندگان در سراسر ایالات متحده در روز مالیات، خیابان‌ها و مراکز خرید را بستند و خواستار پایان دادن به جنگ در نوار غزه شدند. در این باره آن طور که نیویورک تایمز گزارش داده است گویا تظاهرکنندگان قصد داشتند با مختل کردن اقتصاد رهبران جهان را برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه تحت فشار قرار دهند. جالب آنجاست که گروه موسوم به A15 action که تظاهرات را سازماندهی کرد در وبسایت خود نوشت: «اقتصاد جهانی در این نسل‌کشی همدست است و ما در کنار و با هماهنگی یکدیگر جریان سرمایه و نقاط لجستیک اقتصادی را مسدود می‌کنیم.»
دیگر اخبار واصله هم حکایت از ان دارد که شهرهای سراسر آمریکا شاهد تظاهرات هماهنگ حامیان فلسطین و انسداد ترافیک خودرویی توسط این تظاهرکنندگان در نقاط مختلف بود. به گزارش ایسنا، رسانه‌های آمریکا گزارش دادند تظاهرکنندگان حامی فلسطین در شهرهای سراسر این کشور از جمله نیویورک، سان فرانسیسکو، شیکاگو و سیاتل با برپایی تظاهرات مجددا خواستار برقراری آتش بس در غزه شدند. به نوشته روزنامه «یو.اس.ای تودی»، حامیان فلسطین در شهرهای سان فرانسیسکو و نیویورک ترافیک خودروها را در محل پل‌هایی در این شهرها مسدود کردند. در شهر شیکاگو نیز مسافران به مقصد یک فرودگاه مجبور به عزیمت با پای پیاده به فرودگاه به سبب بند آمدن ترافیک شدند.
ادامه جنایت در غزه و آینده بایدن در انتخابات پیش رو
با تداوم و تشدید اعتراضات هر روزه مردم آمریکا در این کشور که اکنون کار به درگیری با پلیس و نیروهای امنیتی کشیده و مردم برای نشان دادن اعتراض و انتقاد خود از حمایت ایالات متحده و دولت جو بایدن برای کشتار و جنایت صهیونیست‌ها در باریکه غزه دست به راهبندان و توقیف پل‌ها و معابر عمومی می‌زنند، اکنون سوال کلیدی که محل توجه رسانه‌ها و ناظران قرار گرفته، این است که تداوم این شرایط چه تاثیری بر انتخابات می‌گذارد؟ آیا این اعتراضات می‌تواند به شکست جو بایدن در انتخابات منتهی شود؟ تا به اینجای کار که جو بایدن با فشار اعضای حزبش برای تغییر سیاست آمریکا در قبال کشتار رژیم صهیونیستی و فاجعه انسانی فزاینده در نوار غزه، در بحبوحه هشدار‌های دموکرات‌ها مبنی بر اینکه شیوه برخورد او با ادامه جنگ بر شانس او برای دور دوم ریاست جمهوری تأثیر می‌گذارد، روبه رو است. 
ناگفته نماند که شبکه خبری سی‌ان‌ان هم با ارایه تحلیلی جنگ جاری در باریکه غزه و پیامدهای پرتنش منطقه‌ای آن را یک بحران خارجی عمیق ارزیابی و تشریح کرد که کنترل آن از دست رئیس جمهوری آمریکا خارج شده‌است و این امر می‌تواند بر احتمال پیروزی وی در انتخابات 2024 ریاست جمهوری ایالات متحده اثرگذار باشد. این رسانه نزدیک به جو بایدن، تشریح کرده‌است که به طور معمول هر رئیس‌جمهوری دستکم در سال برگزاری انتخابات سعی در ممانعت از ورود به هرگونه درگیری دارد، اما بایدن در حال حاضر در مناقشه‌ای که بنیامین نتانیاهو به راه انداخته، گرفتار شده‌است.
شایان ذکر است که بایدن در داخل هم با واکنش شدید رای دهندگان مترقی، جوانان و اعراب آمریکایی روبرو است که می‌تواند امیدها به انتخاب دوباره وی را به ویژه در چند ایالت میدان نبرد به خطر بیندازد. به ویژه که اعتراض ها در رویدادهای مبارزات انتخاباتی وی در هفته های اخیر بیشتر شده است. این امر به ویژه پس از تلاش‌های کاخ سفید برای کم اهمیت جلوه دادن خروج یک پزشک فلسطینی - آمریکایی از گردهمایی بایدن برای جشن ماه رمضان به عنوان ماه مقدس مسلمانان، بیشتر آشکار شد. لذا احتمال طولانی شدن جنگ به ویژه پس از حمله اسرائیل به کاروان کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی (WCK) که یک سازمان مردمی بین المللی برای رساندن غذا به آسیب دیدگان است، دموکرات‌ها را بیش از پیش نگران کرده است. از زمان این حمله، تعداد بیشتری از دموکرات‌ها به بایدن به صورت تلویحی گفته اند که بی میلی وی برای فشار بیشتر بر نتانیاهو غیرقابل قبول است.
علاوه بر آنچه که سی ان ان گفته است، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می‌نویسد: «اعتراضات علیه مدیریت بایدن نسبت به جنگ غزه، فعالیت‌های مقامات دموکرات را مختل کرده است. هم‌چنین جنگ غزه موجب شده تا تنش‌ها به حدی زیاد شوند که نگرانی را درخصوص انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر ایالات متحده آمریکا برمی‌انگیزد. بسیاری از حامیان فلسطین استدلال می‌کنند که رئیس‌جمهور بایدن باید رای آنها را در انتخابات کسب کند و تمرکز بر روی تلفات غزه باید بیشتر از توجه به سیاست‌های انتخاباتی باشد.»
آمارها چه می گویند؟
آمارهای صورت گرفته در ایالات متحده هم این وضعیت بغرنج را برای بایدن تایید می کند. در همین رابطه؛ یک نظرسنجی که روز دوشنبه توسط شبکه آمریکایی CBS منتشر شد، نشان داد که درص آمریکایی‌هایی که می‌خواهند جنگ در غزه را متوقف کنند از 31 درصد رسید، به 37 درصد افزایش یافته است و درصد حمایت‌کنندگان از نحوه برخورد رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ اسرائیل در غزه به 33 درصد کاهش یافته است که در اکتبر گذشته 44 درصد بود. این نظرسنجی همچنین نشان داد که درصد دموکرات‌هایی که با مردم فلسطین همدردی می‌کنند از 39 درصد در اکتبر گذشته به 46 درصد افزایش یافته است، در حالی که همدردی آنها با اسرائیلی‌ها از 44 درصد به 32 درصد کاهش یافته است.
این نظرسنجی نشان داد که تعداد کمتری از دموکرات‌ها و مستقل‌ها بر این باورند که لازم است ایالات متحده تسلیحات و تجهیزات به اسرائیل بفرستد، زیرا تنها 40 درصد گفته‌اند که واشنگتن باید سلاح به تل‌آویو بفرستد، در حالی که این نظر هنوز در میان جمهوری‌خواهان از حمایت برخوردار است. از سوی دیگر، درصد آمریکایی‌هایی که خواستار افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بودند از 57 درصد در اکتبر گذشته به 63 درصد افزایش یافت.
حال به نظر می‌رسد جو بایدن برای جلب اعتماد رای دهندگان عرب آمریکایی، نیروهای ترقی خواه، چپ گرایان و در نهایت جوانان چاره‌ای جز اتخاد موضع تند و انتقادی علیه نتانیاهو و نمایش حمایت از غیرنظامیان در غزه ندارد. با جدی‌تر شدن رقابت انتخاباتی بایدن- ترامپ برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری در نوامبر 2024، برخی رخدادها و شاخص‌ها می‌توانند بر روی نظر و اراده رای دهندگان آمریکایی تاثیر بگذارند. نتایج منتشر شده در نظرسنجی‌های آکسیوس یا نیویورک تایمز نشان دهنده دست بالا ترامپ نسبت به بایدن است. البته برخی تحلیلگران با رد نتایج این نظرسنجی‌ها معتقدند که تا پاییز نمی‌توان به این گونه آمار استناد کامل کرد؛ با این حال در جریان انتخابات درون حزبی آمریکا، بخشی از آرا بایدن در ایالت میشیگان توسط اقدامات کمپین جنبش «عدم تعهد» در سبد وی قرار نگرفت. این حرکت اعتراضی در میشیگان متوقف نشد و خیلی زود به ایالت مینه‌سوتا رسید.
در چنین شرایطی بایدن چاره‌ای جز تغییر ادبیات خود در قبال نتانیاهو و حمایت از فرآیند آتش‌بس در غزه ندارد. برخی کارشناسان خاورمیانه معتقدند اگر بایدن نتواند مانع عملیات نظامی اسراییل در غزه شود آنگاه ممکن است «پلن بی» واشنگتن- تل‌آویو تغییر جبهه نبرد و پرت کردن حواس جامعه جهانی از نسل کشی جاری در باریکه غزه باشد. حال باید منتظر ماند و دید که آیا فشار رای دهندگان آمریکایی می‌تواند سطح اقدامات واشنگتن علیه تل‌آویو را از حد انتقادات لفظی فراتر ببرد یا آنکه همچنان باید شاهد تسلط لابی‌های «آیپک»، «جی استریت» و «مسیحیان متحد برای اسراییل» بر سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/807868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هم میهن: متهم کیست؟

رانت شیرین 69 میلیارد دلاری برای واردکنندگان

سفر سرنوشت‌ساز گروسی به تهران

مراقبت‌های بعد از تعویض مفصل زانو

سکون بازار خودرو

رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است

کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران

پرونده‌ای که باز است

همنشینی اصولگرایانه با طعم ریاست

فرقه ایتا؛ بررسی مواضع سیاسی تندروها در یک شبکه اجتماعی داخلی

تصویری تأمل برانگیز از انبوه پول ملی در دستان گردشگر روس

9 میلیون خانه خالی در ژاپن!

شرایط دومین حراج سکه در سال 1403 اعلام شد

اعلام تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت

گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی

مشارکت 9 هزار دانش آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی»

مشارکت 9 هزار دانش‌آموز دارابی در «چهارشنبه‌های امام رضایی(ع)»

تیم ستارگان خورلارستان به لیگ دسته یک هندبال بانوان کشور صعود کرد

تأثیر تغییرات هورمونی بر ساییدگی زانو

ایران و روسیه در جستجوی روش‌های جدید برای تسویه حساب‌های تجاری

13 پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو منعقد شد

ساماندهی 5200 گروه جهادی در فارس

جزئیات جدید از حادثه مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی شیراز/ هیچ‌کس به کما نرفته/ مسمومیت با «متانول» نبوده است

ادامه بارش های بهاری امروز و فردا در برخی مناطق فارس

برخوردِ با ترک فعل روسای شهرستان‌ها درخصوص خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا

نهادینه‌سازی ایثار اجتماعی راه حل رفع موانع مختلف است

والدین شهدا تجلی صبر و استقامت و الگوی ایثار و از خودگذشتگی هستند

علائم فشار خون بالا را بشناسید

فقر در 7 نما

ثبت همزمان صورتحساب طلافروشان در 2 سامانه‌ لغو شد؟

بهادری جهرمی: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم

جسدی بعد از 25 روز در نی‌ریز کشف شد

2 کشته و 2 مجروح در برخورد زانتیا با پژو در فارس

تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز

مسابقات قرآن دانش‌آموزان شیراز آغاز شد

سند جامع سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود

دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا

دومین دور مناظرات شنبه 15 اردیبهشت روی آنتن شبکه خاوران

رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز

غضروف خاصیت بازسازی دارد؟

تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟

تجلیل از مقام معلمان در بوانات

ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو کشور و نماینده فارس در لیگ دسته اول شد

دومین مانور انتخابات الکترونیک در شیراز برگزار شد

اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است

فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری

«مهر» در «فرانچایز ایران»

مدیرکل جدید پست استان فارس معارفه شد

(ویدئو) استفاده از کایت برای پیدا کردن یسنا دختربچه اهل کلاله

هشدار زرد هواشناسی به این مناطق و استان‌ها