پیام فارس
شکوفایی سرمایه‌های انسانی در بستر شتابنده‌ها
سه شنبه 21 بهمن 1399 - 09:24:53
پیام فارس - ایسنا/فارس برای ایجاد امکان فعالیت خلاقانه برای کسب‌وکارهای نوپا ضروری است محیطی پویا تدارک دیده شود، فضایی که امکان شکوفایی سرمایه‌های انسانی را فراهم آورد و به‌صورت همه‌جانبه تمام نیازهای نوآوران را برآورده سازد.

طی سال‌های گذشته نهادهایی همچون بنیاد نخبگان فارس یا دانشگاه شیراز در کنار بخش خصوصی امکان پرورش استارتاپ‌ها را فراهم آوردند. از جمله این اقدامات می‌توان به ایجاد دره فناوری در دانشگاه شیراز اشاره کرد که تمام فعالان این حوزه را گرد هم آورده یا راه‌اندازی کارخانه نوآوری در شیراز.
هدف این مجموعه‌ها پرورش شتاب‌دهنده‌ها از طریق ایجاد زمینه فعالیت برای آن‌ها و دریافت حمایت‌ها بوده است. در مدت زمانی اندک، استارتاپ‌ها و شرکت‌ها دانش‌بنیان بسیاری کار خود را در این مجموعه ها آغاز کردند و به سمت استقلال و توسعه بخش خصوصی پیش رفتند. 
چنین اقداماتی فضایی مناسب را برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در بیرون از این مجموعه‌ها نیز فراهم کرد و بخش خصوصی در رقابتی سازنده با بخش دولتی، توان و امکانات خود را برای ایجاد زمینه‌های فعالیت استارتاپی به میدان آورد. 
حضور مشترک بخش دولتی و خصوصی در این عرصه، در حالی انجام می‌گیرد که پیش از این محمدمهدی رجا سر ارزیاب شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جنوب کشور گفته بود که بسیاری از کسب و کارهای نوپا در شیراز به دلیل مشکلات، شرکت‌های دانش بنیان خود را در تهران فعال کردند و چنانچه حمایت‌های خوبی از جانب نهادهای مختلف استان انجام شود، جذب سرمایه و ماندن شرکت‌ها و بهبود ساختارها باعث رشد استان خواهد شد. 
افزون بر این، رئیس بنیاد نخبگان فارس نیز بارها بر این نکته تاکید کرده است که فرهنگ‌سازی و کمک به ایجاد زیرساخت‌ها برای شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری در استان امری ضروری است و از روند مهاجرت نخبگان و مخترعان جلوگیری می‌کند. 
یک فعال حوزه کسب‌وکارهای نوین و نوپا در شیراز نیز ضمن تاکید بر اینکه براساس توانایی‌های فارس می‌توان تهدیدهای اقتصادی را به فرصت بدل ساخت، گفت: اگرچه بسیاری از بیم وضعیت نامناسب اقتصادی در سال‌ها اخیر کمتر به این وادی گام نهاده‌اند، با توجه به ظرفیت‌های استان زمینه مساعدی برای فعالیت استارتاپ‌ها وجود دارد که می‌توان با اتکا به آن‌ها، مسیر سنگلاخ را هموار کرد.
سروش نجات که خود شرکت ایده‌گستران ثمین پارس را در همین زمینه مدیریت می‌کند، هدف از راه‌اندازی این مجموعه را ایجاد انگیزه و رفع ناامیدی در جامعه دانست و گفت: گاه افراد برای ایجاد کسب‌وکارهای مختص خود، سردرگم‌اند و نمی‌دانند چه می خواهند و نیاز است برای یافتن این مهم مشاوره‌هایی دریافت کنند. 
او با اشاره به اینکه کسب‌وکارهای نوپا به حمایت‌ نیازمندند، بیان کرد: در این راستا توجه به واقعیت‌های روز و نیز آسیب‌شناسی موقعیت‌های مختلف می‌تواند شرایط را حتی در بدترین وضعیت به نفع استارتاپ‌ها تغییر دهد. 
این فعال حوزه کسب‌وکارهای نوپا بیان کرد: در همین زمینه، مجموعه‌ای را طراحی کردیم که بتواند برای تجاری‌سازی ایده‌های افراد مختلف اعم از کسانی که سرمایه دارند یا آن‌هایی که از سرمایه کافی برخوردار نیستند، زمینه را فراهم سازد و امکان کارآفرینی از صفر تا صد را ترتیب دهد. 
نجات، خواستن و تلاش برای رسیدن به هدف را مهم‌ترین شرط موفقیت صاحبان ایده دانست و گفت: با واسطه گری و دلالی اتفاق مثبتی در جامعه رخ نمی‌دهد، بلکه این رویداد زمانی رخ می‌دهد که در جامعه همتی جمعی برای ایجاد تغییر وجود داشته باشد؛ از این رو از همه کسانی که ایده خلاقانه‌ای دارند اما از پشتوانه‌های مالی، فنی و تخصصی محروم‌اند حمایت می‌کنیم. 
او در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌ در زمینه فروش و بازاریابی به سبک‌های نوین نیز اشاره کرد و گفت: حمایت از تولیدکننده و کالای ایرانی راهکاری موثر برای فروش است. 
نجات با بیان اینکه با به کارگیری راهبردهای یادشده در زمینه تولید محتوا و راه‌اندازی استارتاپ‌ها موفقیت‌های شایان توجهی کسب کرده‌ایم، اظهار کرد: بخش راه‌اندازی کسب و کار از صفر تا صد در این مجموعه مستقر است و در حالیکه برخی احساس می‌کنند در این حوزه سردرگمی وجود دارد، همه زنجیره راه‌اندازی کسب و کار از تاسیس تا صادرات در این مجموعه در کنار هم گرد آمده‌اند. 
این فعال حوزه کسب و کارهای نوپا با اشاره به اینکه با وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی می‌توان از راه‌های مختلف ارزآوری کرد، بیان کرد: تجزیه و تحلیل توانایی و نیز شناسایی آسیب‌ها و نقاط ضعف منحصر به فرد و نیز امکان‌سنجی و چگونگی تامین سرمایه از راه‌کارهایی است که برای کسب و کارهای نوبنیاد پیشنهاد می‌شود.
او یکی از نقاط قوت استان فارس را در زمینه اقتصادی ایجاد تولیدات با کیفیت مناسب برشمرد و افزود: با این حال در بخش مهم و اساسی فروش اقدامی صورت نگرفته و صاحبان کالا و تولیدکنندگان در ارائه محصول خود به بازار با مشکل مواجه‌اند. 
نجات راهکار برون‌رفت از این معضل را ارسال کالاها به کشورهای همسایه دانست و گفت: کشورهایی همچون افغانستان یا کشورهای حوزه خلیج فارس بهترین مقاصد برای صادرات کالاهای ایرانی است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/181954/شکوفایی-سرمایه‌های-انسانی-در-بستر-شتابنده‌ها
بستن   چاپ