پیام فارس
معاون بهداشت علوم پزشکی شیراز مطرح کرد
تاثیر سبک تغذیه بر آسیب‌پذیری افراد در برابر کرونا
دوشنبه 27 بهمن 1399 - 13:11:47
پیام فارس - ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه سبک زندگی و تغذیه ناسالم، زمینه ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مزمن را افزایش می‌دهد، ابتلا به این بیماری‌ها را موجب آسیب‌پذیر شدن افراد در برابر ویروس کرونا دانست.

دکتر عبدالرسول همتی دوشنبه 27 بهمن در جلسه‌ی کارگاه آموزش سبک زندگی، با بیان اینکه سبک زندگی ناسالم، زمینه ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت، پرفشاری خون و بیماری‌های ریوی را فراهم می‌کند، گفت: سبک زندگی سالم یکی از مهمترین موارد قابل بحث و بررسی در طی همه گیری بیماری کروناست و سبک زندگی سالم خصوصا برای میانسالان (30 تا 60 سال) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
همتی با بیان اینکه همه‌گیری کووید-19، چالش‌های متعددی را پیش روی جوامع در سراسر جهان قرارداد، اضافه کرد: تغییر شرایط زندگی به واسطه ضرورت رعایت دستورالعمل های پیشگیری و کنترلی، نظیر رعایت فاصله فیزیکی، استرس بیماری و مشکلات روحی-روانی ناشی از این نگرانی، تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و مراکز ورزشی و تفریحی بر سبک زندگی آحاد جامعه تاثیر بسیار داشته است.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: در تبیین سبک زندگی، جنبه ­های مختلف شامل تغذیه، فعالیت فیزیکی، بهداشت فردی، الگوی خواب، پرهیز از مصرف دخانیات و موادمخدر، روابط دوستانه و خانوادگی مناسب وجود دارد.
همتی تاکید کرد: سبک زندگی ناسالم زمینه ابتلا به بیماری های مزمن مانند چاقی، دیابت، پرفشاری خون و بیماری های ریوی را فراهم می کند، این در حالی است که نه تنها این بیماری ها به فرد آسیب می رسانند، بلکه از عوامل خطرساز ابتلا به کووید 19 بوده و عوارض ابتلای به آن را نیز افزایش داده و پیش آگهی بدتری را برای مبتلایان به این بیماری ها رقم می زنند.
او ضمن بیان اینکه چاقی و دیابت از مهم ترین عوامل خطرساز ابتلا به بیماری کرونا تلقی می‌شود، گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، چاقی(شاخص توده بدنی بالاتر از 30) احتمال بستری شدن به علت کووید 19 را 2 برابر می­ کند.
همتی ادامه داد: تغذیه سالم در واقع شامل عادات غذایی است که تامین کننده املاح، ویتامین، پروتئین و سایر نیازهای بدن باشد، هر یک از مواد غذایی برای کارکرد بخش خاصی از بدن مفید هستند و مصرف جامع این مواد، پاسخگوی نیاز روزانه است، هر چند مکمل ­ها نیز می ­توانند مواد موردنیاز بدن را تامین کنند، اما باید سعی شود مواد و ریزمغذی ها از طریق مصرف غذای سالم تامین شوند.
او بیان کرد: در حال حاضر مطالعات مستند که نشان دهنده نقش قطعی انواع مکمل ­ها در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا باشد، وجود ندارد، اما کمبود پروتئین، ویتامین دی، ویتامین سی، ویتامین آ و سلنیوم به طور مشخص در ناکارآمدی سیستم ایمنی برای مقابله با هر عفونتی نقش دارند، در ایران با توجه به شیوع کمبود ویتامین دی، این ویتامین پس از بررسی و در صورت نیاز از سوی پزشک تجویز می ­شود، از آنجا که بیشتر افراد دارای تغذیه سالم نیاز به مکمل ندارند، همواره باید مراقب اثرات سوء مصرف بیش از اندازه این مکمل ­ها بود.
معاون بهداشت دانشگاه گفت: با توجه به ضرورت رعایت دستورالعمل های پیشگیری و کنترل بیماری کووید19 مانند پرهیز از حضور در اماکن تجمعی از جمله باشگاه های ورزشی و انجام تفریحات دسته جمعی، تحرک بدنی نیز کاهش یافته است.
او گفت: به همان اندازه که ویروس کرونا خطرناک و مرگ آفرین است، بی تحرکی و نشستن طولانی مدت نیز اثرات سوء بر سلامتی داشته و احتمال عواقبی همچون سکته قلبی و مغزی، دیابت، فشارخون بالا، چاقی، چربی خون بالا، کبد چرب، افسردگی، کاهش قوای عضلانی را افزایش می دهد.
همتی تاکید کرد: فعالیت بدنی با شدت متوسط، ایمنی بدن را در مقابل کووید 19 بالا برده و در کاهش استرس ­های ناشی از این همه گیری نیز موثر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ابراز امیدواری کرد تا با همکاری گروهی و اجرای طرح خودمراقبتی در تمامی گروه های سنی به ویژه در این دوران، به زودی شاهد پایان این همه گیری جهانی باشیم.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/183929/تاثیر-سبک-تغذیه-بر-آسیب‌پذیری-افراد-در-برابر-کرونا
بستن   چاپ