پیام فارس
تربیت نیروی انسانی توانمند لازمه نگهداری آزمایشگاه هاست
پنجشنبه 14 اسفند 1399 - 23:44:35
پیام فارس - به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کنفرانس ملی با اشاره به دو نوع تقسیم‌بندی آزمایشگاه‌ها از لحاظ کارکردی و ساختاری اظهار کرد: آزمایشگاه‌ها را از منظر کارکردی به سه دسته آموزشی، پژوهشی و خدماتی و از لحاظ ساختاری به سه بخش آزمایشگاه‌های مرکزی، مرجع (همکار) و تخصصی (موضوعی) می‌توان تقسیم کرد.
او با اشاره به اهمیت فعالیت کارشناسان استاندارد آزمایشگاه‌ها، بر لزوم تربیت نیروهای انسانی، به منظور فعال‌سازی و نگهداری آزمایشگاه‌ها تأکید کرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، راه‌اندازی سامانه شاعا را که به منظور شناسایی، شبکه‌سازی و به اشتراک‌گذاری تجهیزات وتوانمندی‌های آزمایشگاه های علمی کل کشور طراحی شده است، گام مهمی برشمرد و افزود: از جمله مسائل مهم در زمینه آزمایشگاه‌ها، موضوع رعایت استانداردهای بین‌المللی است.
او در پایان سخنان خود، پیشنهاد ایجاد شرکت‌های منطقه‌ای، با حضور دانشگاه‌ها به‌عنوان سهامداران این شرکت، جهت تأمین تجهیزات و نگهداری آزمایشگاه‌ها را مطرح کرد و افزود: استمرار این کنفرانس که زمینه تبادل‌نظر و گفت‌وگو را برای پژوهشگران در زمینه تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی فراهم می‌کند، در سال‌های آینده نیز کمک موثری در راستای توسعه آزمایشگاه‌ها و زیرساخت پژوهشی کشور خواهد داشت.
امکانات آزمایشگاهی مطلوب دانشگاه شیراز؛ سرمایه‌‌ای ملی و معنوی برای جنوب کشور رئیس دانشگاه شیراز نیز در ادامه این کنفرانس، اظهار کرد: دانشگاه شیراز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های تراز اول کشور و سرمایه بزرگ جنوب کشور، با داشتن امکانات و تجهیزات مختلف، به‌ویژه در زمینه آزمایشگاه‌ها، آماده خدمت‌رسانی به پژوهشگران است.
نادگران کار آزمایشگاهی را به مثابه یک هنر؛ هنر به منصه ظهور رساندن تولیدات علمی در آزمایشگاه‌ها تلقی کرد و افزود: تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی در هر دانشگاهی به‌عنوان سرمایه آن دانشگاه است. خوشبختانه در سال‌های اخیر موفق به تجهیزکردن برخی از آزمایشگاه‌ها ازجمله آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز شده‌ایم و درصدد بین‌المللی‌سازی آن هستیم.
او تأکید کرد: این کنفرانس که برای اولین‌بار از سوی دانشگاه شیراز برگزار شده؛ بزرگ‌ترین رویداد علمی-فناوری در عرصه ملی و در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی است که فرصت بی‌نظیری برای هم‌اندیشی و تبادل تجربیات بین افراد آکادمیک و کارشناسان فنی تجهیزات فراهم می‌کند.
رئیس دانشگاه شیراز در پایان با اشاره به نقش کارشناسان آزمایشگاهی در نگهداری و فعال‌بودن آزمایشگاه‌ها از اعضای غیرهیئت علمی و کارشناسان قدردانی ویژه کرد.
تقدیر و بزرگداشت پیشکسوتان حوزه آزمایشگاهی در پایان نشست اول کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، آیین بزرگداشت خدمات ماندگار پیشکسوتان حوزه آزمایشگاهی برگزار شد.
در ادامه این مراسم از خدمات ارزشمند محمدصادق علیائی «قائم مقام و دبیر ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)» و افسانه صفوی «استاد برجسته و ممتاز دانشگاه شیراز و اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز»؛ دوتن از چهره‌های نامدار و پیشکسوت حوزه آزمایشگاهی نیز تقدیر شد.
محمدصادق علیائی؛ عضو هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تألیف و ترجمه 10 کتاب، 8 پروژه‌ی تحقیقاتی و بیش‌از 60 مقاله، به‌عنوان بنیانگذار شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) و بنیان‌گذار آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور و همچنین قائم مقام و دبیر ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) سهم بسزایی در حوزه آزمایشگاهی نظام آموزش عالی کشور داشته است.
افسانه صفوی شیمیدان و استاد نامدار دانشگاه شیراز نیز که پیش‌تر به‌عنوان چهره ماندگار معرفی شده‌است، با بیش از 155 مقاله در مجلات علمی معتبر بین‌المللی و 130 مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی و کسب موفقیت‌ها و افتخارات متعدد، به‌عنوان اولین رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز، نقش مؤثر و ماندگاری در حوزه‌ی آزمایشگاهی داشته است.
گفتنی است اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری‌های آزمایشگاهی، به‌همت حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران و ستاد شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا) به میزبانی شیراز، در روزهای 13 و 14 اسفندماه برگزار شد.
بیشتر بخوانید
رشد مناسب بخش کشاورزی در دو سال گذشته انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/190796/تربیت-نیروی-انسانی-توانمند-لازمه-نگهداری-آزمایشگاه-هاست
بستن   چاپ