پیام فارس
ساخت «شیلد محافظ صورت» توسط مخترع همدانی/ اختراعم کد «طبقه‌بندی بین‌المللی» دریافت کرده، اما حمایت نمی‌شوم
سه شنبه 4 خرداد 1400 - 04:09:58
پیام فارس -

پیام فارس


خبرگزاری فارس - همدان: مشاهده درد و آلام دیگران و تدبیر و اندیشه برای رفع آن دغدغه‌ای است که باید ارج نهاد، وقتی تدبیر و اندیشه فردی موجب تسکین درد آنها می‌شود خود موهبتی از سوی پروردگار است که در وجود آدمی نهاده شده است.
سید داوود رضوی مخترع همدانی یکی از نخبگان استان همدان است که تاکنون چندین دستگاه طراحی و ساخته است که هر کدام با کاربردی جداگانه به کمک تیم پزشکی و بیماران آمده است.
او با طراحی و اختراع دستگاه‌هایی که در جهان نمونه‌ای ندارد، دست به ابتکاراتی زده که هر کدام ویژگی خاصی دارد اما عدم حمایت از او باعث شده هیچ یک از اختراعاتش به تولید انبوه نرسد.
خبرگزاری فارس که طی سال‌های گذشته نیز با این مخترع در مورد اختراعاتش گفت‌وگویی داشت این بار برای اختراع شیلد محافظ صورت با او گفت‌وگویی انجام داد.
فارس: ابتدا کامل خود را معرفی کنید.
سید داوود رضوی هستم متولد سال 1359 در شهر صالح آباد استان همدان، از سال 95 در بخش ارتوپدی بیمارستان بعثت در سمت کمک پرستار مشغول به کار شده‌ام و در حال خدمت رسانی به بیماران هستم.
فارس: تاکنون چند اختراع داشتید؟ و توصیحی در مورد اختراع آخر خود بفرمایید.
رضوی: تاکنون چهار مورد ثبت اختراع دارم که شیلد محافظ صورت چهارمین اختراعم است، این شیلد قابل تغییر زاویه و تنظیم فاصله است، ساپورت ماسک برای صورت است که کاملا بر روی صورت فیکس می‌شود‌.

پیام فارس

فارس: از کارکردهای این ماسک بفرمایید و اینکه در چه مواقعی می‌توان از آن استفاده کرد؟
رضوی: با توجه به شیوع کرونا و لزوم استفاده از ماسک بر روی صورت، برخی از ماسک‌ها قابلیت پوشانندگی کامل را نداشت که تصمیم گرفتم نوع دیگری از ماسک را بسازم، از این شیلد محافظ صورت می‌توان برای CPR، آزمایش و کارهای آزمایشگاهی، دندانپزشکی، اتاق عمل، برای جلوگیری از گرد و غبار و بیماران واگیر استفاده کرد.
فارس: لطفا چگونگی استفاده از این شیلد را نیز توضیح دهید.
رضوی: این شیلد به صورت محافظ کامل صورت است و عینک هم دارد، جمع کردن آن دو حالت دارد و به شکل کشویی روی صورت قرار می‌گیرد و عمر آن بالاتر از سایر شیلدهاست.
فارس: این اختراع شما ثبت شده است؟
رضوی: بله؛ اختراعم ثبت شده و مدرک اختراع هم گرفتم. اثرم کد طبقه‌بندی بین‌المللی گرفته و در مدرکم هم عنوان "برای اولین بار در جهان" قید شده است.
فارس: چه برنامه‌ای برای تولید انبوه این ابداع خود دارید؟
رضوی: راستش تولید انبوه نیازمند سرمایه‌گذار است زیرا برای اختراعات قبلی‌ هم هنوز اتفاقی نیفتاده است هرچند تولید شیلد محافظ هزینه زیادی نمی‌خواهد و امیدوارم زودتر به تولید انبوه برسد.
فارس: اگر ممکن است اختراعات قبلی خود را نیز معرفی کنید.
رضوی: ویلچر برانکارد شو به حالت تغییر زاویه و قابل CPR در روی ویلچر، دوم بازوی کمک حرکتی برای بیماران روی تخت و دیگری دستگاهی به منظور ثابت نگه داشتن پای شکسته بیماران است که هر سه اینها ثبت اختراع شده است، بیش از 40 مورد اختراع برای ثبت دارم ولی اینها هزینه و انگیزه می‌خواهد چون حمایت نمی‌شود.

پیام فارس

فارس: از شیلد محافظی که اختراع کردید در بیمارستان‌ها استفاده شده است؟
رضوی: فعلا نه؛ چون تازه اختراع شده ولی نمونه اولیه را دارم که ساخته شده و استقبال زیادی از سوی پزشکان صورت گرفته است، از این شیلد محافظ در دندانپزشکی و اتاق عمل استفاده شده که بسیار هم مورد توجه قرار گرفته است، این شیلد بخار نمی‌کند، راحت بر روی صورت قرار می‌گیرد و دستگیر نیست‌.
فارس: در صورت تولید انبوه ممکن است که این شیلد در داروخانه‌ها هم به فروش برود؟
رضوی: صد درصد؛ چون از این شیلد می‌توان برای بیمارانی که در خانه نگهداری می‌شوند نیز استفاده کرد، همچنین در مطب پزشکان، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها نیز می‌توان از آن استفاده کرد زیرا هزینه بالایی نسبت به سایر شیلدها ندارد.
فارس: این شیلد مخافظ نمونه خارجی دارد؟
رضوی: خیر؛ برای اولین بار در جهان ساخته شده و مصداق کاری آن وجود ندارد که در این مسئله در مدرکم هم عنوان شده است.
فارس: می‌فرمایید اختراع شما از چه جنسی ساخته شده است؟
رضوی: شیلد محافظ از جنس پلاستیک است اما از جنس پی وی سی هم می‌توان ساخت. همچنین طلق شیشه‌ای آن هم نانویی است و بخار نمی‌کند.
فارس: فرمودید که از اختراعاتی که داشتید حمایت‌ نشده است، یعنی از هیچ کدام هیچ حمایتی صورت نگرفته؟
رضوی: پاسخ به این سوال این جمله است «حمایت کلامی آری اما حمایت مادی نه»، خوشبختانه توجه پزشکان را نسبت به اختراعاتم داشتم که همه معتقدند عالی و قابل استفاده است ولی از لحاظ حمایت مالی تاکنون اتفاقی نیفتاده و حمایت دولتی ندارم.
تاکنون نه تنها وام و تسهیلاتی به من داده نشده است بلکه تنها درخواستم که تبدیل وضعیتم بود نیز محقق نشده است و من همچنان به عنوان کمک پرستار و نیروی شرکتی در بیمارستان مشغول کار هستم، در نمایشگاهی در تهران که شرکت کرده بودم، آقای شریعتمداری وزیرکار آمد و از من تشکر ‌کرد و از بنده به عنوان نخبه گرانقدری یاد کرد ولی از حمایت چیزی نگفت.
اختراعات من به گونه‌ای است همه آنها کد "برای اولین بار در جهان" را دارند ولی هیچ حمایتی نمی‌شود و به عنوان یک کارگر در حوزه درمان فعال هستم که خودم به تنهایی از پس هزینه‌ها برنمی‌آیم.

پیام فارس

فارس: بنیاد نخبگان چطور تاکنون حمایت و پشتیبانی نداشته است؟
رضوی: فعلا که کروناست و جشنواره‌ای نیست شرکت کنم چون برای بنیاد نخبگان باید جشنواره‌ای باشد تا شرکت کنی و دیده شوی و مورد حمایت قرار بگیری؛ اما نامه‌ای از فدراسیون بین‌المللی نخبگان به دستم رسیده که قید شده "شما جزو فدراسیون جهانی هستید و برای کارهایی که دارید حمایت می‌شوید" ولی آنها هم حمایت مالی ندارند.
فارس: از توضیحات شما و وقتی که در اختیار گذاشتید سپاسگزارم اگر صحبت پایانی هست بفرمایید.
رضوی: ممنونم از حسن توجه شما؛ تنها مشکل من عدم حمایت است حمایت معنوی، مادی، شغلی و تولیدی که هیچ اتفاقی نیفتاده است با وجود اینکه پیگیری زیادی داشتم زیرا اگر حمایت شود، سالی بیشتر از 100 اختراع می‌توانم داشته باشم.
انتهای پیام/89003/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/211487/ساخت-«شیلد-محافظ-صورت»-توسط-مخترع-همدانی--اختراعم-کد-«طبقه‌بندی-بین‌المللی»-دریافت-کرده،-اما-حمایت-نمی‌شوم
بستن   چاپ