پیام فارس
خواب زمستانی بازار صنایع دستی در استان فارس/ عدم بازگشت ارز مهم ترین مشکل صادرات دسترنج هنرمندان است
دوشنبه 7 تير 1400 - 05:48:56
پیام فارس -

پیام فارس


در چند سال اخیر به ویژه با شیوع بیماری کرونا متاسفانه شاهد کاهش فروش محصولات صنایع دستی به دلیل عدم وجود بستر مناسب فروش، عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات و... هستیم که می طلبد مسئولان در این عرصه تدابیر بهتری را اتخاذ کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شیرازه، صنایع دستی تولیداتی نشات گرفته از فکر خلاق و تفکری سازنده است که با هدف رفع نیازهای روزمره زندگی و از تلفیق هنر و صنعت، تولید شده و معمولا با شرایط اقلیمی و آداب و رسوم مناطق مختلف تطبیق دارد.
ارزش و اهمیت برخی از صنایع دستی عمدتا به واسطه ریشه تاریخی آنها و هنرمندان صنعتگری دارد که تولیداتشان در بخش‌های مختلف از زندگی روزمره افراد کاربرد داشته و امروز بیشتر جنبه تزئین و زیبایی شناسی دارد، تولیداتی نظیر خاتم، سنگ‌های تزئینی، آینه‌کاری، میناگری، کاشی‌کاری، گیوه بافی، نمدبافی و .... و بسیاری دیگر هم ریشه در تاریخ، آداب، سنن و فرهنگ ملت‌ها دارد و هم کاربرد آنها همچنان محفوظ مانده است؛ هنرهایی نظیر قالیبافی، گلیم بافی، سفالگری، سنگتراشی و .... ایران با داشتن بیش از 300 رشته هنرهای سنتی و صنایع‌دستی لذا به لحاظ تنوع تولیدات صنایع دستی یکی از پرتنوع‌ترین کشورها در جهان است و استان فارس هم به واسطه تنوع نژادی، پهنای جغرافیایی، سابقه تاریخی و جوامع مختلف شهری، روستایی و عشایری با دارا بودن بیش از 120 رشته هنرهای سنتی و محصولات صنایع‌دستی یکی از مهم‌ترین نقاط در ایران محسوب می‌شود. هرچند برخی از این رشته‌های هنری کاربردی به دلایلی چون ورود فنّاوری صنعتی، تغییر سلایق مردم و مدگرائی جوانان یا منسوخ‌شده‌اند و یا در حال منسوخ شدن است اما کماکان این هنرها به‌عنوان یک سفیر فرهنگی، تمدن و خلاقیت بالای هنرمندان ما را به دنیا معرفی می‌کند. فعالیت 925 کارگاه صنایع‌دستی در فارس حیدرعلی زاهدیان‌نژاد معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: تعداد هفت رشته‌ از رشته‌های صنایع دستی فارس احیاء شده که شامل جاجیم‌بافی، شیشه درمه بافی، اویی بافی، معکوس بافی، سیاه‌چادر بافی، دواتگری، مسگری است. زاهدیان‌نژاد با بیان اینکه هم اکنون بیشتر از 500 فروشگاه صنایع دستی در فارس فعال است، از وجود 8 بازارچه اختصاصی صنایع دستی نیز خبر داد و گفت: خوشبختانه 925 کارگاه صنایع دستی در استان فارس فعال است که 200 کارگاه آن جزو کارگاه‌های بزرگ به شمار می‌رود. معاون صنایع‌دستی فارس با اشاره به اینکه 898 نفر از فعالان صنایع دستی در روستاهای فارس برای بیمه روستایی معرفی شده‌اند، گفت: بالغ بر 200 هزار هنرمند صنعتگر در حوزه صنایع دستی فارس فعال هستند. باتوجه به تنوع صنایع دستی و همچنین وجود بیش از 120 رشته هنرهای سنتی در فارس، این استان را مهد صنایع دستی ایران نامید اما به دلایل مختلفی امروزه شاهد رکود در این عرصه هستیم. برای پرداختن به دلایل رکود و سردی بازار صنایع دستی خبرنگار شیرازه به گفتگو با یکی از فعالین این عرصه با 30 سال سابقه کار پرداخته است. محمد حسین صلاح فرد یکی از باسابقه ترین اساتید و فعالین شیرازی خاتم سازی در گفتگو با خبرنگار شیرازه گفت: برخی از خاتم ها انقدر ظریف هستند که در یک سانتی متر مربع تا 400 قطعه از سیم، استخوان و چوب در کنار هم گذاشته می شود لذا می توان با این تصور به دقت، ظرافت و سختی کار خاتم سازی پی برد. وی افزود: بستگی به نوع خاتم، زمان و مدت ساخت متفاوت است برای مثال برای ساخت یک میز حدود 9 ماه زمان صرف شده است.

پیام فارس


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/217699/خواب-زمستانی-بازار-صنایع-دستی-در-استان-فارس--عدم-بازگشت-ارز-مهم-ترین-مشکل-صادرات-دسترنج-هنرمندان-است
بستن   چاپ