پیام فارس
افشین علاء تاکید کرد:
جشنواره شعر غدیر نباید به رویدادی تکراری بدل شود
سه شنبه 5 مرداد 1400 - 11:38:18
پیام فارس - ایسنا/فارس یک شاعر آئینی با اشاره به جایگاه شیراز در عرصه ادبیات، لزوم مراقبت برای جلوگیری از تکراری شدن جشنواره غدیر به عنوان یک رویداد مهم ادبی در حوزه ادبیات دینی را مورد تاکید قرار داد.

افشین علاء با بیان اینکه ارتقاء غنای شعر آئینی می‌تواند یکی از خروجی هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر باشد، برگزاری این رویداد ارزنده ادبی به میزبانی شیراز را با اهمیت دانست و بیان کرد: شیراز پایتخت فرهنگی ایران است و حافظ، نماد فرهنگ، هنر و ادبیات آئینی ما.
به گزارش ایسنا به نقل از حوزه هنری فارس، علاء ادامه داد: از طرفی ولایت علی بن ابی طالب (ع) سند هویت ما ایرانیان است. پس چه زیباست در حاشیه بزرگ ترین رویداد آئینی مرتبط با ولایت مولا علی (ع) یعنی عید غدیر خم، کنگره شعر غدیر نیز در شیراز برگزار شود، چراکه ادبیات آئینی ما نیز مانند سایر بخش‌های فرهنگ و هنر و تمدن ایران، مدیون بزرگانی چون سعدی و حافظ است.
این شاعر شعر آیینی خاطرنشان کرد: این رویداد در شیراز به دلیل حضور دو قطب بزرگ شعر فارسی یعنی سعدی و حافظ، اتفاق بسیار مبارکی است.
علاء خاطرنشان کرد: در خصوص حافظ به عنوان نماد شعر و ادب فارسی، شکی نداریم که او شیعه مولا علی (ع) بوده است. این از حقایق مسلم اما نسبتا مکتوم تاریخی است. پس وظیفه داریم حقیقت این اعتقاد را به آگاهی عموم برسانیم. در خصوص سعدی نیز اگرچه او را اهل سنت می‌دانیم، اما این با محب علی و اهلبیت بودن او منافاتی ندارد. یعنی سعدی هم مثل حافظ علاوه بر عظمت جایگاه شعری‌اش، می‌تواند نماد محبت ما ایرانیان به اهل بیت(ع) عصمت و طهارت باشد.
این شاعر آئینی به شاعران و دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد توصیه کرد که مراقب باشند این رویداد ادبی و آئینی به سایر رویدادهای مشابه و تکراری تبدیل نشود، هم به جهت عظمت مضمون غدیر، هم به دلیل محوریت فرهنگی شیراز و نیز به خاطر اهمیت شعر آئینی که علیرغم توفیقات بی شمار، دچار آفاتی نیز شده است
غدیر گنج بزرگی است که تا آخرالزمان هم می توان از آن سرود!
عبدالرحیم سعیدی راد، شاعر آئینی شناخته شده کشور نیز گفت: غدیر مانند دریا جریان دارد و در طول تاریخ باید ادامه دار باشد و شاعران به اندازه فهم خود در باره آن قلم فرسایشی کنند.
وی با تاکید بر اهمیت برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی، ادبی و هنری مرتبط با واقعه غدیر، گفت: خورشید غدیر آنقدر نورانی است که بر همگان روشن است و همه شاعران از همان روز تاکنون وارد میدان شده و شعر گفتند.
این شاعر شعر آیینی که معتقد است واقعه غدیر گنج بزرگی است که تا آخرالزمان هم شاعران می‌توانند در خصوص آن شعر بگویند، گفت: غدیر در واقع ادای دینی است که هر کسی به سهم خود در باره این موضوع مهم و اساسی که کامل کننده دین است، شعر بگوید.
سعیدی راد همچنین در خصوص نقش شیراز در میزبانی این رویداد و رساندن واقعه غدیر هم گفت: شیراز خود مهد شعر و ادب است و یک نگین انگشتری از ادبیات ایران محسوب می‌شود که در همه زمینه‌ها می‌تواند نقطه اوج شعر باشد.
او با بیان اینکه شاعران بزرگی که در شیراز داشته و داریم که خود جریان ساز ادبیات ما در زمینه‌های مختلف هستند، خاطرنشان کرد: جریان شعر عاشورایی از شیراز برخاسته و جریان شعر علوی هم به نام همین شهر رقم خورده است و از این جهت برای شیرازی‌ها رهبری این مهم مایه مباهات است.
این شاعر و نویسنده با تاکید بر این موضوع که شیراز ظرفیت و جایگاه بسیار بزرگی در ادبیات و شعر دارد، خطاب به شاعران و دست اندرکاران هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر غدیر، گفت: تلاش شود تا تمام نقاط کشور از همه جریان‌های شعری در این جشنواره با انواع قالب‌های شعری شرکت کنند، چرا که غدیر همه جریان‌های ادبی را در بر می‌گیرد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/224438/جشنواره-شعر-غدیر-نباید-به-رویدادی-تکراری-بدل-شود
بستن   چاپ