پیام فارس
تایید نکردن برخی نسخ الکترونیک در داروخانه‌ها به سود مردم است/ تجویز داروهای بیمارستانی با مُهر بیمارستان
چهارشنبه 27 مرداد 1400 - 09:49:06
پیام فارس -

پیام فارس


کامران اخوان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در مشهد، در رابطه با علت قبول نکردن برخی نسخ الکترونیکی بیماران کرونا در داروخانه‌ها، اظهار کرد: داروی کرونایی که درحال حاضر با نسخه الکترونیک در داروخانه‌ها پذیرفته نمی‌شود «رمدسیویر» نام دارد که دارویی بیمارستانی است.
وی با بیان اینکه داروهای بیمارستانی را نمی‌توان در نسخه الکترونیک ثبت کرد، ادامه داد: یک سری از داروها تنها در بیمارستان‌ها اجازه مصرف دارند و «رمدسیویر» یکی از این داروهاست، بنابراین باید مُهر بیمارستانی پای نسخه آن وجود داشته باشد تا مشخص باشد که این دارو از بیمارستان تجویز شده است.
معاون مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان رضوی گفت: در آینده نزدیک که سیستم بیمارستان‌ها به سیستم الکترونیک وصل شد، این مسئله مرتفع خواهد شد و از طریق«اچ. آی.اس» بیمارستان مشخص می‌شود که این نسخه از کجا تجویز شده است.
اخوان بیان کرد: تمامی پزشکان در بیمارستان نیستند و یا حتی ممکن است پزشکی که این نسخه را تجویز می‌کند در همان لحظه بیمارستان نباشد، بنابراین مشخص نمی‌شود که نسخه توسط چه کسی و کجا تجویز شده است، چراکه پزشک تنها در بیمارستان می‌تواند این نسخه را بنویسد.
تجویز داروهای بیمارستانی در بخش خصوصی برای بیمار خطرناک است
وی درخصوص علت تاکید بر این تایید نسخه، خاطرنشان کرد: تجویز داروهای بیمارستانی در بخش خصوصی برای بیمار خطرناک است به طور مثال داروی «رمدسیویر» عوارض زیادی دارد به همین دلیل وزارت بهداشت الزام کرده تا این داروها بیمارستانی باشند. بسیاری از آنتی بیوتیک‌هایی که در بیمارستان استفاده می‌شوند اجازه تجویز در داروخانه‌های بیرون از بیمارستان را ندارند و چنانچه این اتفاق رخ دهد معاونت درمان برخورد خواهد کرد، چراکه عوارض بسیار شدید دارند.
معاون مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان رضوی اضافه کرد: به طور مثال در گذشته آنتی بیوتیکی به نام«سفتریاکسون» در مطب‌ها تجویز و در برخی موارد باعث فوت بیمار می‌شد در صورتی که چنانچه فرد در بیمارستان این دارو را استفاده و دچار مشکل شود در بیمارستان امکانات لازم برای احیای بیمار وجود دارد.
«رمدسیویر» به کبد آسیب می‌رساند
اخوان با بیان این نکته که داروی «رمدسیویر» به کبد آسیب می‌رساند، تصریح کرد: تجویز این دارو در زمان خاص خودش بسیار مؤثر است. تا چندی پیش این دارو به بیمار تحویل داده نمی‌شد و در بخش‌هایی که برای بیماران بستری موقت دیده شده بود این دارو را تزریق می‌کردند در نتیجه بیمار کنترل شده مراجعه می‌کرد؛ اما درحال حاضر باتوجه به درخواست استانداری برای اینکه تراکم را از روی بیمارستان‌ها بردارند مصوب شد که این دارو به مدت 15 روز به بیمار داده شود و یک تعداد مراکز را در سطح شهر مشخص کردند تا بیماران برای تزریق به این مراکز مراجعه کنند.
وی دربخش دیگری از سخنان خود به اصرار برخی بیماران برای تجویز برخی داروها از جمله «رمدسیویر» اشاره و تصریح کرد: برخی بیماران به دلیل اصرار، پزشک را مجبور به تجویز برخی داروها می‌کنند و این در حالی است که برخی از این داروها تاثیری در بهبودی بیماری ندارد به طور مثال در برهه‌ای دسترسی به داروی «فاویپیراویر» در استان آسان بود و چند میلیون وارد استان کردند؛ اما به دلیل دسترسی‌های نابه‌جا سبب شد امروز یک قرص از فاویپیراویر در استان نباشد و این در حالی است که بعدها مشخص شد این دارو در درمان کووید تاثیری ندارد.
معاون مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه مصرف «رمدسیویر» را بهینه انجام دادیم در انبارها به وفور موجود است؛ اما تمام ترس من این است که به دلیل این مصوبه استانداری و در اختیار مردم قرار دادن دارو، تا دو هفته دیگر دارویی برای تجویز به بیمار نیازمند نداشته باشیم.
اخوان بیان کرد: گاهی اوقات مردم نمی‌دانند این صف‌هایی که ایجاد می‌شود به سود خودشان است و چنانچه اینگونه برخورد می‌شود در حقیقت جلوی یک آسیب و عارضه به بیمار گرفته می‌شود تا تزریق به درستی به بیمار انجام شود، بنابراین هر صفی به دلیل عدم کفایت مسؤولان نیست، بلکه برخی صف‌ها در نتیجه اصرار مردم ایجاد می‌شود.
گفتنی است؛ بیمارستان بنت‌الهدی در خیابان بهار به صورت 24 ساعته، بیمارستان ناظران در قاسم آباد از 7 و 30 تا 13 و 30 دقیقه، بیمارستان جواد الائمه(ع) در بلوار وکیل آباد از 7 و 30 تا 19 و 30 دقیقه، بیمارستان امام سجاد(ع) در گلشهر از 7 و 30 تا 19 و 30 دقیقه و بیمارستان ثامن الائمه ناجا در نبش امام خمینی 57 از ساعت 7 و 30 تا 19 و 30 دقیقه این دارو را تزریق می‌کنند.
انتهای پیام/70068

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/228755/تایید-نکردن-برخی-نسخ-الکترونیک-در-داروخانه‌ها-به-سود-مردم-است--تجویز-داروهای-بیمارستانی-با-مُهر-بیمارستان
بستن   چاپ