پیام فارس
تشریح موارد ابتلا به قارچ سیاه؛ چه کسانی امکان ابتلای بیشتری دارند؟
شنبه 13 شهريور 1400 - 00:18:14
پیام فارس -

پیام فارس


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اعلام مواردی از ابتلا به بیماری قارچ سیاه در استان فارس و شهر شیراز سبب نگرانی‌هایی برای مردم شده است بدون شک آگاهی نسبت به این بیماری، موارد ابتلا و پیشگیری از آن می‌تواند هم در کاهش ابتلا موثر باشد و هم اینکه نگرانی‌ها را کم کند.
محمدعلی داورپناه، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه قارچ سیاه یک بیماری شناخته شده است، اظهار داشت: این بیماری بر اثر 2 قارچ که در طبیعت به وفور دیده می‌شود به وجود می‌آید.
او با بیان اینکه این نوع قارچ روی نان‌های کپک‌زده یا سبزی‌های فرسوده وجود دارد، گفت: این بیماری در فردی که نقص سیستم ایمنی ندارد مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما افرادی که سیستم ایمنی پایینی دارند یا به دلایلی دچار نقص سیستم ایمنی هستند با ابتلا به قارچ سیاه دچار مشکل می‌شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دسته‌بندی افرادی که امکان ابتلا در آن‌ها وجود دارد، افزود: افرادی که پیوند مغز استخوان انجام داده‌اند، افرادی که شیمی درمانی می‌شوند یا افرادی که دچار سوءتغذیه هستند یا کسانی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
داورپناه با بیان اینکه شایع‌ترین شکل درگیری در سینوس، چشم و مغز است، بیان کرد: نوع دوم درگیری ریوی است به ویژه در کسانی که گلبول‌های سفید آن‌ها دچار افت شده و سیستم ایمنی بدن پایین آمده است این نوع فرم بیماری در افراد دیابتی نیز بروز می‌کند.
او با بیان اینکه فرم سوم بیماری گوارشی است یعنی سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد، عنوان کرد: این فرم نیز در افرادی که دچار سوءتغذیه شدید هستند بروز می‌کند و اگر در 3 حالت بیماری ویروس وارد خون شود کشنده است و امکان مرگ فرد وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه مواردی از این بیماری در شهر شیراز مشاهد شده است، تصریح کرد: تعدادی بیش از انگشتان دست نیز بر اثر این بیماری در بیمارستان‌های شیراز بستری هستند و نکته‌ای که وجود دارد این است که در دیگر فرم‌های بیماری مثل ریوی و چشمی نیز امکان مرگ در افراد زیاد است.
داورپناه با بیان اینکه دارو و درمان این بیماری طولانی، کمیاب و بسیار گران است، گفت: فرد زمانی که به این بیماری مبتلا می‌شود باید مرتب به اتاق عمل برود تا عارضه از بدنش جدا شود که همین امر هم پروسه درمان را طولانی و گران می‌کند.
این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری کنترل بیماری‌های زمینه‌ای است، تصریح کرد: این کنترل به ویژه در افرادی که مبتلا به دیابت هستند بیشتر باید رخ دهد چراکه قند کنترل نشده یکی از عواملی است که منجر به ابتلا می‌شود.
داورپناه درباره ارتباط کرونا با بیماری قارچ سیاه عنوان کرد: در حال حاضر یکی از دارو‌هایی که برای درمان کووید استفاده می‌شود مصرف کورتون و استروئید‌ها است اگر این مواد بیش از اندازه تجویز شود یا دوره درمان طولانی باشد سبب ضعف در سیستم ایمنی و احتمال ابتلا به قارچ سیاه می‌شود.
او با تاکید بر اینکه قارچ سیاه در افراد عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند و جنبه خطرناک تنها برای کسانی است که دچار نقص در سیستم ایمنی هستند، گفت: اگر افرادی که ذکر شد در معرض محیط آلوده نباشند یا اینکه مراقبت بیشتری داشته باشند، احتمال ابتلا و خطر نیز کاهش می‌یابد.
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/232162/تشریح-موارد-ابتلا-به-قارچ-سیاه؛-چه-کسانی-امکان-ابتلای-بیشتری-دارند؟
بستن   چاپ