پیام فارس
8 مهر؛ در تاریخ چه گذشت؟
پنجشنبه 8 مهر 1400 - 08:52:43
پیام فارس -

پیام فارس


به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز، امروز 8 مهر برابر با 30 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.
بیشتر بخوانید:
7 مهر؛ در تاریخ چه گذشت؟
رویدادها:
331 پیش ازمیلاد - سومین جنگ اسکندر مقدونی با ایرانیان سومین جنگ اسکندر مقدونی با ایرانیان (امپراتوری پارسیان) سی ام سپتامبر سال 331 پیش از میلاد در Gaugamela واقع درمنطقه اربلا (اربیل ـ کردستان امروز عراق) روی داد که در این جنگ هم ایران به دلیل ضعف فرماندهی و وجود اختلاف میان سران خاندان هخامنشی و سوء مدیریت داریوش سوم ـ شاه وقت ـ موفق نبود و دست به عقب نشینی زد.
داریوش سوم پس از نخستین جنگ، فرصت کافی برای آماده کردن ارتش داشت، زیرا اسکندر به مصر رفته بود.
«تاریخ» شکست ایرانیان در جنگ دفاعی با اسکندر را به پای غفلت و عدم کفایت داریوش سوم نوشته است.
1452 - درست یک سال پیش از پایان قرون وسطا، نخستین کتاب با دستگاه چاپ «یوهان گوتنبرگ» به چاپ رسید.
1938 - «پیمان مونیخ» به تشویق نخست وزیر وقت انگلیس «نویل چمبرلین»، برای خشنودسازی آدولف هیتلر و پیشگیری از وقوع جنگ جهانی دوم به امضا رسید. طبق این معاهده؛ فرانسه و انگلیس، موافقت خود را با ملحق شدن «سودتنلند» چکسلواکی به آلمان نازی اعلام کردند.
1330 - مصدّق: هرجا که مردم هستند؛ همانجا مجلس است تظاهرات مردم بر ضد برخی نمایندگان مجلس که از پنجم مهر ماه 1330 آغاز شده بود در پنجمین روز هم ادامه داشت. چهارم مهرماه که دکتر مصدق نخست وزیر وقت به مجلس رفته بود که گزارش اخراج انگلیسی ها از صنایع نفت را بدهد برخی از نمایندگان به آن جلسه حاضر نشده بودند. دکتر مصدق به بهارستان بازگشته بود و در این میدان، در حالی که مردم اورا روی دست بلند کرده بودند گفته بود: هرجا که مردم هستند همانجا مجلس است و من گزارش خود را مستقیما به مردم می دهم که از روز بعد تظاهرات بر ضد نمایندگان مخالف آغاز شد و چند روز ادامه یافت. مردم همچنین هفتم مهر آن سال را تعطیل عمومی اعلام کرده بودند تا همگی در تظاهرات شرکت کنند. با وجود تظاهرات و راهپیمایی های عظیم آن روز (هفتم مهرماه 1330)، این تظاهرات در روزهای بعد هم ادامه یافت.
1941 - کشتار 33٬771 یهودی به‌دست یک واحد ویژهٔ «اس اس» آلمان نازی در دره تنگی به نام «بابی یار» در حد فاصل شمالی شهر کی اف در اوکراین در عرض 36 ساعت و در این روز به پایان رسید. این واقعهٔ هولوکاستی به «قتل‌عام بابی یار» شهرت یافت.
در این قتل عام، نیروهای نازی تمامی زنان و دختران یهودی را لخت مادرزاد کرده و پس از تجاوز به آن ها، آن ها را در یک گودال دسته جمعی آتش زدند.
انتهای پیام/
کد خبر: 1112977 برچسب‌ها اخبار روز

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/239207/8-مهر؛-در-تاریخ-چه-گذشت؟
بستن   چاپ