پیام فارس
هم افزایی و تحکیم وحدت مسلمانان در ماه مبارک رمضان، دشمنان اسلام را تضعیف می کند
پنجشنبه 9 فروردين 1403 - 10:08:02
پیام فارس - مولوی غلام حیدر فاروقی مدیر حوزه علمیه الصدیق و امام جمعه اهل سنت بیرجند در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم، فلسفه ماه مبارک رمضان را بیان نموده است که می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ»؛ ای افرادی که ایمان آورده‌اید روزه بر شما نوشته شده، همان‌گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد؛ تا پرهیزکار شوید و هدف از روزه و این عبادت بزرگ "لعلکم تتقون" است.
مولوی فاروقی در ادامه پیرامون واژه "تقوا"، افزود: تقوا تعریف های مختلفی دارد؛ امام علی (ع) تعریف بسیار زیبا و جالبی در این رابطه دارند و می فرمایند: «التقوى هی الخوف من الجلیل ، والعمل بالتنزیل ، والقناعه بالقلیل ، والإستعداد لیوم الرحیل»؛ تقوا ترس از جلال ، کار با فداکاری ، قناعت با اندک و آماده سازی برای روز عزیمت است، یکی از شرایط تقوا این است انسان از خدا بترسد.
امام جمعه اهل سنت بیرجند، عنوان کرد: وقتی انسان ترس از خدا داشته باشد مسلما نافرمانی نمی کند؛ در واقع یکی از شرایط مومن ترس از خدا است.
وی اضافه کرد: ترس از خدا یعنی خدا را ناظر بر اعمال خود ببینیم "والعمل به بالتنزیل"، یعمی عمل کردن به قرآن برای رستگاری است که در نهایت به سعادت مسلمان منجر خواهد شد.
این عالم اهل سنت تصریح کرد: متاسفانه امروزه شاهد هستیم یکی از عواملی که موجب تضعیف امت اسلامی شده است ، سبک شمردن قرآن کریم یعنی کتاب هدایت است؛ "والإستعداد لیوم الرحیل" انسان باید برای مردن و سفر از این دنیا آمادگی داشته باشد و به اصطلاح امروز چمدان خود را آماده کرده و هر زمان که واقع گردید به آخرت سفر کند.
مدیر حوزه علمیه الصدیق اهل سنت اذعان داشت: در واقع فلسفه ماه مبارک چهار شرطی است که امام علی(ع) بیان نموده اند؛ پیامبر اسلام نیز در ارتباط با ماه مبارک رمضان می فرمایند: «إنه قد أظلکم شهر عظیم، شهر مبارک، فیه لیله خیر من ألف شهر، فرض الله صیامه، وجعل قیام لیله تَطَوُّعًا، قیام شب های آن را مستحب قرار داده است، فمن تَطَوَّع فیه بخصله من الخیر، کسی که دو رکعت نماز نافله بجا می آورد به مقدار دو رکعت نماز واحب که در روزهای دیگر می خواند دارای ثواب است، کان کمن أدى فریضه فما سواه ومن أدى فیه فریضه کان کمن أدى سبعین فریضه فیما سواه، انجام هر فریضه در ماه مبارک رمضان به اندازه هفتاد فریضه روزهای دیگر نوشته خواهد شد، وهو شهر الصبر، والصبر ثوابه الجنه، ماه تمرین صبر و شکیبایی است که انسان ها ساعاتی را برای خداوند ریاضت می کشند.
وی ضمن ادامه روایت پیامبر اسلام پیرامون فضائل و مناقب ماه مبارک رمضان خاطر نشان کرد: وشهر المواساه، ماه همدردی و مواسات است، در واقع اغنیا با فقرا همنشین خواهند شد، وشهر یزداد فیه رزقُ المؤمن، روزی مومن در این ماه ازدیاد پیدا خواهد کرد، من فطر صائمًا، کان مغفرهً لذنوبه، هر فردی که در این ماه روزه می گیرد گناهانش بخشوده می شود و برای او اجر و و پاداشی است، وعتقَ رقبته من النار، وکان له مثل أجره من غیر أن یُنتَقَصَ من أجره شیءٌ و قیام شب های این ماه عزیز را مستحب قرار داده است.
وی در پایان تاکید کرد: در پایان باید تاکید کنم این روایت فلسفه ای خلاصه از برکات و فضائل ماه مبارک رمضان است که در آیات و روایات دیگر نیز به آن تاکید شده است.
انتهای پیام/

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/803689/هم-افزایی-و-تحکیم-وحدت-مسلمانان-در-ماه-مبارک-رمضان،-دشمنان-اسلام-را-تضعیف-می-کند
بستن   چاپ