دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴
اقتصادی

در صحن علنی شورای شهر مطرح شد

انتقاد از نبود سامانه جامع املاک شهرداری شیراز/ از حاشیه‌سازی‌ها بپرهیزیم

انتقاد از نبود سامانه جامع املاک شهرداری شیراز/ از حاشیه‌سازی‌ها بپرهیزیم
پیام فارس - ایسنا/فارس در صحن علنی شورای شهر شیراز یک عضو شورای اسلامی شهر شیراز از نبود سامانه جامع ثبت املاک شهرداری شیراز انتقاد کرد و از شناسایی هزاران مترمربع زمین ثبت‌نشده در مناطق مختلف شهری خبر داد و عضو دیگر نیز بر ضرورت پرهیز از حاشیه‌سازی‌ها و ضرورت پرداختن به مقوله محرومیت‌زدایی سخن گفت.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا/فارس در صحن علنی شورای شهر شیراز یک عضو شورای اسلامی شهر شیراز از نبود سامانه جامع ثبت املاک شهرداری شیراز انتقاد کرد و از شناسایی هزاران مترمربع زمین ثبت‌نشده در مناطق مختلف شهری خبر داد و عضو دیگر نیز بر ضرورت پرهیز از حاشیه‌سازی‌ها و ضرورت پرداختن به مقوله محرومیت‌زدایی سخن گفت.

ابراهیم کمالی بعدازظهر امروز یکشنبه ۲۶ بهمن در نطق پیش از دستور صحن علنی شورای شهر شیراز گفت: شفافیت میثاق شورای ششم با مردم بود. شورا قول داد به این اصل پایبند بماند و تا جای ممکن موضوعی از مردم، به عنوان صاحبان و بهره‌برداران اصلی شهر پنهان نماند. از اصلی‌ترین موضوعاتی که در این مدت باید برای مردم شفاف می‌شد، حوزه املاک و مستغلات شهرداری است.
وی اظهار کرد: ملک اصلی‌ترین دارایی سرمایه‌ای هر شهر است. مردم شهرداری را با سخت‌افزار و اقدامات عمرانی می‌شناسند که همگی بر بستر زمین و ملک انجام می‌شود. املاک پشتوانه بودجه شهرداری است و هرجا شهر دچار کمبود اعتبار و نقدینگی می‌شود با فروش یا تهاتر ملک جبران می‌شود، به طوری که فقط در سال جاری ۳۴ درصد بودجه از طریق فروش املاک تأمین شد.
نبود بانک جامع املاک شهرداری
عضو شورای شهر شیراز گفت: با این وجود املاک شهرداری تاکنون در یک سیستم جامع و مشخص تجمیع نشده‌اند و بانک مشخصی که تمام دارایی‌های ملکی شهرداری را در بر بگیرد وجود ندارد. همین موضوع سبب شده مدیریت شهری نتواند از اراضی متعلق به خود اطلاع دقیقی داشته باشد.
وی افزود: برای ما هم تازگی داشت وقتی فهمیدیم هیچ سامانه‌ای برای ثبت و ضبط املاک شهرداری وجود ندارد و بخش عمده‌ای از اسناد و مدارک املاک، به صورت پرونده‌های کاغذی در مناطق یازده‌گانه، اداره کل املاک و ناحیه ویژه باغات پراکنده است و با وجود گذر زمان و برخط و الکترونیکی شدن امورات اداری و بایگانی‌ها در تمامی دستگاه‌ها، همچنان پرونده‌های اراضی شهرداری به صورت کاغذی باقی مانده‌اند که برخی نیز بسیار فرسوده هستند.
کمالی ادامه داد: فقدان ثبت سیستمی خلأ بسیار بزرگی را ایجاد کرده که زمین‌خواران بارها از آن سوءاستفاده کرده‌اند. فقط در یک مورد بیش از هزار متر زمین متعلق به اموال عمومی شهر با وجود نامه صریح بازرسی و الزام شهرداری به اخذ سند، توسط افرادی خاص و از مسیرهای به ظاهر قانونی و در نبود دفاع به موقع و موثر سند زده شد و از دسترس مردم خارج شد.
عضو شورای شهر شیراز تصریح کرد: خود مردم می‌توانند محاسبه کنند که بیش از هزار متر زمین در شیراز حتی با ارزان‌ترین قیمت برای هر متر، چه رقم قابل توجهی خواهد شد که به سادگی از دست رفت.
اراضی «فراموش‌شده» و املاک مجهول‌الهویه
کمالی گفت: در بررسی‌ها موضوع جدیدی به نام اراضی فراموش‌شده مواجه شدیم؛ زمین‌های باقی‌مانده از تفکیک، اصلاح معبر یا انهار و آبراهه‌های خشک‌شده، املاکی که در اثر تهاتر یا حتی تملک به شهرداری تعلق داشت اما در نبود سیستم مدیریت و احصای کامل املاک، در تغییرات مدیریتی به فراموشی سپرده شده بودند.
وی در ادامه افزود: تمامی املاک شهرداری باید مسدود شده و در فهرست سیاه قرار گیرند تا امکان دست‌درازی به آن وجود نداشته باشد، اما ما با مواردی روبه‌رو شدیم که با وجود ارسال نامه و تأکید بر لزوم قفل شدن ملک، در برابر آن با بهانه کردن پیچ و تاب‌های اداری مقاومت می‌شد. خلأ سامانه مادر برای احصای املاک شهر حتی در مراجعات مردمی میزهای خدمت اداره کل املاک و مستغلات که از نیمه دوم سال ۴۰۲ تا بهار ۴۰۳ در تمامی مناطق شهرداری هفتگی برگزار شد کاملا محسوس بود.
کشف هزاران متر زمین ثبت‌نشده
وی ادامه داد: سامانه جامع املاک که از سال ۹۷ برای حل ریشه‌ای نابسامانی‌های موجود در املاک شهرداری و حفظ امانت‌های مردم پی‌ریزی شده بود اما به صورت کامل نشده بود، از بهمن‌ماه ۴۰۲ مجددا مورد پیگیری قرار گرفت و با همراهی شهردار، پنج نفر از کارشناسان بازنشسته حوزه املاک برای بازخوانی پرونده‌های کاغذی به کار گرفته شدند.
کمالی گفت: هدف‌گذاری این بود که همه املاک پراکنده شهرداری در یک سامانه مادر تجمیع شود، برای هر کدام شناسنامه ایجاد شده و کد شناسایی صادر گردد تا پس از حداقل سه دهه سرانجام آمار مشخص و بانک اطلاعاتی کاملی از زمین‌های شهرداری به دست آید.
وی افزود: طبق نظر کارشناسان اداره کل املاک، در طی دو سال گذشته و پس از بازخوانی و بررسی ۴۰ هزار پرونده کاغذی در ۱۱ منطقه شهرداری، در منطقه ۹ شهرداری فقط در یک فقره، یک هکتار زمین مورد شناسایی قرار گرفت که هیچ جا ثبت نشده بود. در مناطق ۴ و ۵ مجموعا ۷ هزار و ۷۳۲ متر مربع و در مناطق ۳، ۱۱، ۹ و ۷ مجموعا حدود ۱۲ هزار متر زمین یافت شد که یا اصلا جایی ثبت نشده بود و شهرداری از آن اطلاعی نداشت یا در فهرست سیاه و ممنوع‌المعامله قرار نگرفته بودند و هر لحظه امکان تصاحب توسط مطلعان از این خلأ آماری وجود دارد.
عضو شورای شهر شیراز اضافه کرد: در همین پرونده‌خوانی‌ها نامه‌ای از ثبت اسناد کشف شد که در سال ۸۹ اعلام می‌کند ۱۲ هزار و ۸۴۴ متر زمین متعلق به شهرداری است. این زمین مجهول‌الهویه که اسناد آن موجود است اکنون حتی نمی‌دانیم کجای شیراز قرار دارد. همچنین در یک مورد تازه کشف‌شده، در سال ۷۱ سه پلاک باغ رزی به شهرداری منتقل شده که در حال حاضر از سرنوشت آن‌ها خبری نیست.
سامانه جامع املاک همچنان بلاتکلیف
کمالی اظهار کرد: اطلاعات تمامی اراضی و املاک گمشده و پیدا شده و ثبت‌نشده که تاکنون احصا شده‌اند به اداره کل املاک و مستغلات شهرداری ارسال شده اما همچنان بخش زیادی از مغایرت‌سنجی‌ها باقی مانده و در انتظار بارگذاری است. اکنون در بهمن‌ماه سال جاری قریب به دو سال است که همچنان سامانه جامع املاک روی زمین کشیده می‌شود و در ریل حرکتی خود قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: در دو هفته اخیر مجددا تلاش‌هایی برای ادامه کار شروع شد، اما با وجود جلسات متعدد هنوز هیچ قراردادی نه برای حضور مجدد کارشناسان پرونده و نه ثبت املاک استخراج‌شده منعقد نشده است. کارشناسان بازخوانی پرونده‌های املاک قریب ۱۰ روز است بدون قرارداد کار خود را شروع کرده‌اند و به گفته خودشان پیش از این نیز دو ماه بدون قرارداد و دریافت دستمزد فعالیت کرده‌اند. اطلاعات استخراج‌شده نیز بلاتکلیف مانده و نه پیگیری می‌شود و نه جایی ثبت می‌شود.
عضو شورای شهر شیراز گفت: گزارش‌های ارائه‌شده در صحن چه گفته‌های ریاست شورا مبنی بر اینکه شهرداری دارای بانک منسجم و شفافی از املاک خود است و چه سخنان نمایندگان شهرداری که تمامی پرونده‌های ملکی مناطق مورد بازخوانی قرار گرفته، با واقعیت موجود فاصله داشته و قابل استناد و صحه‌گذاری نیست، چرا که تفاوت بسیاری میان تعداد پرونده‌هایی که در اختیار کارشناسان برای بررسی و خوانش قرار گرفت و تعداد پرونده‌های موجود وجود دارد و فقط در یک منطقه ۴۰۰ پرونده در محل مشخص خود قرار نداشتند.
تأکید بر صیانت از امانت شهروندان
کمالی‌گفت: املاک و اراضی، ذخایر استراتژیک، اصیل و ریشه‌دار شهر و امانت شهروندان در دست شهرداری است و وظایف ذاتی و اولیه مدیریت شهری حفظ و حراست از آن است و از کوچکترین اهمال‌کاری نباید به سادگی عبور کرد.
وی در انتها از کارشناسان متعهد، متخصص و گمنام شهرداری که پیشرفت شهر نتیجه تلاش‌های آنهاست تشکر کرد و افزود: تکیه ما در تمام مسائل و موضوعات پیگیری‌شده از کمیته باغات و کمیته سلامت گرفته تا موضوعات تخصصی و پیچیده‌ای چون املاک همواره بر نظرات کارشناسی و عالمانه آنها بوده است و بدنه شهرداری از این افراد متخصص و دلسوز کم ندارد.
تأکید سخنگوی شورای شهر شیراز بر پرهیز از حاشیه‌سازی و تمرکز بر محرومیت‌زدایی
سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورا نیز در نطق پیش از دستور خود با اشاره به حضور مردم در ۲۲ بهمن ۱۴۰۴، بر لزوم پرهیز از جنجال‌های داخلی، توجه به مطالبات معیشتی مردم و آغاز جهاد همگانی برای اشتغال جوانان تأکید کرد.
سیده مریم حسینی گفت: چند روزی است از حماسه‌ای ماندگار می‌گذرد، جایی که مردم بصیر ایران در ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ با وجود تمام سختی‌های معیشتی پای کار نظام و میهن ایستادند تا به دوستان و دشمنان بفهمانند که وفاق ملی قوی‌ترین سلاح در برابر تهدیدهاست. در آن روز مردم ثابت کردند که قدردان امنیت هستند و با عشق بر این مرز و بوم بر تنور وطن‌دوستی دمیدند.
ضرورت هوشیاری در برابر جنگ روانی دشمن
وی ادامه داد: وظیفه ما امروز سنگین‌تر از همیشه است، در شرایطی که مرزهای کشورمان و امنیت آن هر لحظه در معرض تهدید جنگ‌افروزان خارجی است و نیروهای مسلح مقتدر در آماده‌باش کامل به سر می‌برند. همه باید مراقب جنگ روانی دشمن باشیم، خیلی بیشتر از قبل؛ گاهی برخی جنجال‌های داخلی ناخواسته تبلیغاتی برای همان رسانه‌هایی می‌شود که علیه امنیت ایران توطئه می‌کنند.
حسینی تصریح کرد: مراقب باشیم آب به آسیابشان نریزیم. صدای اختلاف هرچند بلند باشد از سیمای خدمت پایین‌تر است. امروز مردم از ما عمل می‌خواهند نه هیاهو. قطعاً فرق بین یک مدیر معمولی و یک مدیر خوش‌فکر و بصیر در همین نقطه مشخص می‌شود.
وی افزود: بصیرت یعنی بدانیم در کجای تاریخ ایستاده‌ایم. بصیرت یعنی بدانیم دشمن امروز از جنگ سخت ناامید شده و مدت‌هاست به سراغ جنگ نرم و تشویش اذهان عمومی آمده است. خیلی‌ها تلاش می‌کنند اذهان را نسبت به خدمات نظام مشوش کنند، اما مردم در ۲۲ بهمن با حضور خود پاسخ دادند و این بزرگ‌ترین شکست برای آن جریان فکری است و مطلب کاملاً روشن است.
تمرکز مدیریت شهری بر مناطق محروم
سخنگوی شورای شهر شیراز اظهار کرد: شورا و شهرداری همچنان سنگر خدمت است. در این مدت تلاش ما در مجموعه مدیریت شهری بر این است که نگاهمان به مناطق محروم و کم‌برخوردار، نگاهی تحول‌آفرین باشد.
وی ادامه داد: معتقدیم کلید حل مشکلات کشور از مسیر خدمت به محرومین می‌گذرد و از حاشیه‌سازی و تخریب و تلاش برای دیده شدن جداست. مسیر انتخابی ما مسیر آسفالت کوچه‌های خاکی فراموش‌شده است، مسیر حل مشکلات فاضلاب محلات فراموش‌شده شهر، مسیر توانمندسازی خانواده‌هایی که چشم امیدشان به مدیریت شهری است و تمامی آنچه که انجامش به تعویق افتاده و به عنوان محرومیت معرفی می‌شود.
حسینی خطاب به اعضای شورا گفت: این روزها با شنیدن برخی صداهای بیرون از این صحن متوجه می‌شویم که مردم از حواشی خسته شده‌اند. از ما نمی‌پرسند چه کسی علیه چه کسی نطق کرد؛ مردم می‌پرسند چرا فلان پروژه نیمه‌کاره مانده است؟ بگذارید به نمایندگی از مردمی که شاید صدایشان به اینجا نرسد یک تقاضا داشته باشم؛ قضاوت درباره عملکرد یکدیگر را به مردم و تاریخ بسپاریم.
لزوم توجه به مطالبات مردم و اشتغال جوانان
وی تصریح کرد: اگر امروز دشمن بیرونی ما را تهدید کند، تقویت کردن او با تشویش اذهان عمومی و ناامید کردن مردم از آینده بزرگ‌ترین خیانت به این ملت است. سلاحمان را نه به سوی هم که به سوی محرومیت نشانه بگیریم.
حسینی گفت: توجه به آنچه در ماه‌های اخیر بر کشور و این شهر گذشت را همه شاهد بودیم که اعتراضاتی به حق ناشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم عزیزمان چگونه توسط دشمنان خارجی و ایادی آنها مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به فتنه‌ای بزرگ تبدیل شد. 
وی افزود: اینجا جای قضاوت نیست اما جای تأمل و اقدام است. این رویداد تلخ برای همه ما مدیران شهری و استانی یک درس بزرگ به دنبال داشت و آن اینکه بی‌توجهی به مطالبات به حق مردم زمینه‌ساز بحران و سوءاستفاده دشمن می‌شود.
او ادامه داد: امروز وظیفه ماست که این وضعیت را به درستی برای مردم تبیین کنیم. به آنها بفهمانیم که صدایشان را می‌شنویم و دردشان را می‌فهمیم، اما بیان به تنهایی کافی نیست. جوانان این شهر به ویژه آن‌هایی که در ماه‌های اخیر احساس ناامیدی کردند، نیاز به توجه دارند، نیاز به اشتغال، نیاز به برنامه‌ریزی برای آینده روشن و نیاز به امید دارند.
آمادگی شورا و شهرداری برای حمایت از کارآفرینی
رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای شهر شیراز تأکید کرد: همه دستگاه‌ها و نهادهای استان باید دست به دست هم داده تا یک جهاد همگانی برای اشتغال جوانان را آغاز کنیم. برای اتصال و انسجام ملی از شهر شیراز شروع کنیم.
وی افزود: دشمن خارجی ما را تهدید به جنگ می‌کند، اما بزرگ‌ترین پدافند غیرعامل ما در برابر این تهدیدات، امید و رضایت جوانان است.
حسینی گفت: شورا و شهرداری این آمادگی را دارد که با تمام توان پای کار بیاید و با ایجاد مراکز کارآفرینی، حمایت از استارتاپ‌ها و توجه ویژه به مناطق کم‌برخوردار سهم خود را در کنار دستگاه‌های دیگر در این جهاد بزرگ ایفا کند.
وی در پایان اظهار کرد: باید به جوانان ثابت کنیم که نظام و انقلاب پدرانه به فکر آینده آنهاست و اجازه نخواهد داد فتنه‌گران از احساسات پاکشان سوءاستفاده کنند. به جای تلاش در میدان نبردهای کلامی، به فکر رفع مشکلات شهر باشیم.
انتهای پیام


نظرات شما