شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۵
اجتماعی

معاون سیاسی استاندار فارس:

تصمیم‌گیری برای جوانان بدون مشارکت خودشان اثرگذاری ندارد

تصمیم‌گیری برای جوانان بدون مشارکت خودشان اثرگذاری ندارد
پیام فارس - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس با تأکید بر ضرورت مشارکت مستقیم جوانان در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری گفت: اگر برای جوانان بدون حضور و نظر خودشان تصمیم بگیریم، نمی‌توان انتظار داشت این تصمیمات از اثربخشی لازم برخوردار باشند.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس با تأکید بر ضرورت مشارکت مستقیم جوانان در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری گفت: اگر برای جوانان بدون حضور و نظر خودشان تصمیم بگیریم، نمی‌توان انتظار داشت این تصمیمات از اثربخشی لازم برخوردار باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، سیداحمد احمدی‌زاده در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان فارس اظهار کرد: موضوع جوانان ماهیتی بین‌بخشی دارد و همه دستگاه‌های اجرایی باید متناسب با وظایف قانونی و ظرفیت‌های خود در این حوزه نقش‌آفرینی کنند. شناسایی ظرفیت‌ها، ایجاد هم‌افزایی و پرهیز از موازی‌کاری از الزامات موفقیت در برنامه‌های مرتبط با جوانان است.
وی با تأکید بر تشکیل کارگروه مشورتی جوانان افزود: در این کارگروه باید نمایندگانی از تشکل‌های جوانان، سازمان‌های مردم‌نهاد، دانشگاه‌ها و سایر مجموعه‌های مرتبط حضور داشته باشند تا جوانان در تصمیماتی که مستقیماً با زندگی و آینده آنان ارتباط دارد، نقش مؤثر ایفا کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس تصریح کرد: لازم است از ظرفیت تشکل‌های جوانان، سمن‌ها، دانشگاه‌ها و گروه‌های مردمی بیش از گذشته استفاده شود. مشارکت دادن جوانان در فرآیند تصمیم‌سازی اهمیت ویژه‌ای دارد و نباید صرفاً برای آنان تصمیم‌گیری شود، بلکه باید زمینه حضور، مشارکت و نقش‌آفرینی آنان در برنامه‌ریزی‌ها فراهم شود.
احمدی‌زاده ادامه داد: جوانان باید در جلسات مرتبط حضور داشته باشند و درباره برنامه‌ها و تصمیماتی که برای آنان اتخاذ می‌شود، اظهار نظر کنند؛ چرا که تصمیم‌گیری صرفاً از سوی مسئولان و بدون مشارکت جامعه هدف، اثربخشی لازم را نخواهد داشت.
وی همچنین بر ضرورت تدوین برنامه‌ای جامع، عملیاتی و قابل اجرا برای حوزه جوانان تأکید کرد و گفت: مسئولان باید آسیب‌های موجود، راهکارهای پیشگیری و اقدامات اجرایی را به‌صورت دقیق شناسایی کرده و برنامه‌ای منسجم برای مدیریت مسائل جوانان تدوین کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس با اشاره به افزایش برخی آسیب‌های اجتماعی در میان جوانان و نوجوانان اظهار داشت: موضوعاتی همچون اعتیاد، ناامیدی، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و برخی آسیب‌های ناشی از فضای مجازی، ضرورت توجه جدی‌تر به وضعیت جوانان را دوچندان کرده است.
وی افزود: آینده استان و کشور به جوانان وابسته است و هر یک از آنان می‌توانند در آینده در جایگاه‌های مدیریتی، علمی، کارآفرینی و اجتماعی نقش‌آفرین باشند؛ بنابراین باید از هم‌اکنون برای حفظ و تقویت سرمایه انسانی استان برنامه‌ریزی شود.
احمدی‌زاده همچنین بر تقویت برنامه‌های نشاط‌آفرین و امیدبخش برای جوانان تأکید کرد و گفت: برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی می‌تواند در افزایش نشاط اجتماعی و ایجاد فرصت‌های تعامل و همدلی میان جوانان مؤثر باشد و لازم است از ظرفیت‌های موجود در این زمینه بهره‌گیری شود.
وی با بیان اینکه با وجود اقدامات و برنامه‌های دستگاه‌های مختلف در حوزه جوانان، همچنان نیاز به هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌ها احساس می‌شود، افزود: هم‌افزایی، پرهیز از موازی‌کاری و تمرکز بر مسائل واقعی و اولویت‌دار جوانان باید در دستور کار همه نهادهای مسئول قرار گیرد.
معاون سیاسی استاندار فارس در ادامه تأکید کرد: توجه به مسائل جوانان نباید صرفاً به مرکز استان محدود شود. فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی شهرستان‌ها باید متناسب با شرایط و نیازهای هر منطقه، مسائل جوانان را شناسایی، پیگیری و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنند تا توزیع امکانات، فرصت‌ها و خدمات با رعایت عدالت و توازن انجام شود.
احمدی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: موضوع جوانان، مسئولیت یک دستگاه یا مجموعه خاص نیست، بلکه موضوعی بین‌بخشی و مرتبط با آینده استان است. از این‌رو همه دستگاه‌ها باید در چارچوب وظایف قانونی خود مسئولیت‌پذیر باشند و با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود، در مسیر توانمندسازی و حمایت از جوانان نقش‌آفرینی کنند.


نظرات شما