پیام فارس - خراسان / میل به غذا با طعمهای خاص ممکن است ناگهانی به سراغتان بیاید. این میل ناگهانی به غذاها یا طعمهای خاص میتواند توسط عوامل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی در بدن، استرس یا نشانههای محیطی ایجاد شود.
1.نشانههای بصری و بویایی
بازار ![]()
برای بعضی افراد، تبلیغات خاص، بوها یا سایر نشانههای محیطی میتواند باعث هوس شدید شود. برای مثال در حال تماشای تلویزیون هستید و تبلیغ غذایی را میبینید که مورد علاقهتان است. این میتواند هوس آن غذا را در ذهن شما برانگیزد یا باعث جرقه آن شود. یا فرض کنید در حال رانندگی از جلوی فستفود مورد علاقهتان میگذرید و بوی آن باعث میشود که نیاز به سیبزمینی سرخکرده داشته باشید. این پدیده معمولاً با غذاهای «بسیار خوشطعم» مانند چیپسهای شور یا بستنی مرتبط است. این غذاها میتوانند ناحیه پاداش مغز را فعال کرده، احساسات خوبی ایجاد کنند و باعث شوند که شما بارها و بارها آن غذاها و آن احساس لذتبخش را بخواهید.
2.هوای گرم
ممکن است در هوای گرم هوس غذاهای تند کنید زیرا این غذاها باعث تعریق شما میشوند. کپسایسین، ترکیبی که باعث تندی فلفل میشود ، به همان گیرندهای متصل میشود که گرمای فیزیکی را در بدن ما حس میکند. در واقع کمی گرمای داخلی بدن را افزایش میدهد، اما سپس بدن را به تعریق تحریک میکند و این تعریق ممکن است باعث شود افراد احساس کنند که در حال خنک شدن هستند.
3.استرس
افراد اغلب وقتی احساس استرس دارند، هوس غذاهای خاصی میکنند. تحقیقات نشان داده است که افراد در روزهایی که احساس استرس یا تنش میکنند، هوسهای غذایی بیشتری دارند و شیرینی و فست فود بیشتری میخورند. ممکن است شما هم همین میل را به غذاهای تند داشته باشید. اگر غذای تند چیزی است که مرتباً از آن لذت میبرید و خاطرات خوشی با آن دارید، ممکن است در دسته «غذاهای آرامشبخش» شما قرار بگیرد. تحقیقات همچنین نشان داده است که غذای تند باعث درد و آزاد شدن اندورفین و دوپامین، یک پیامرسان شیمیایی درگیر در سیستم پاداش مغز میشود و به همین دلیل است که برخی افراد از خوردن غذای تند احساس شادی میکنند.