پیام فارس - باشگاه خبرنگاران / استفاده از مایکروویو برای گرم کردن غذا سریع و آسان است، اما استفاده از آن برای برخی غذاها مناسب نیست.
مایکروویو روشی سریع و آسان برای گرم کردن غذا است، اما بهتر است برخی غذاها را در آن گرم نکنید تا از از دست دادن خواص مفید آنها، تغییر بافت یا حتی تشکیل مواد مضر جلوگیری شود.
بازار ![]()
دکتر ناتالیا فومنکو، استادیار گروه ایمنی مواد غذایی در دانشگاه بیوتکنولوژی روسیه، میگوید: «تخممرغ، چه آبپز و چه با پوسته، نباید مستقیماً در مایکروویو گرم شود، زیرا ممکن است به دلیل تجمع بخار در داخل، بترکد. بنابراین، بهتر است آنها را در آب داغ گرم کنید.»
پزشک توصیه میکند شیر مادر یا غذای کودک را در مایکروویو گرم نکنید، زیرا این کار میتواند منجر به گرم شدن نامتوازن ودر نتیجه تشکیل تیکههای داغ شود که «نقاط داغ» که برای کودک خطرناک است. او توصیه میکند که این غذاها را در حمام آب گرم کنید.
به گفته او، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کرفس و کاهو نباید در مایکروویو گرم شوند، زیرا نیترات موجود در آنها میتواند به نیتروزامینهای مضر تبدیل شود. غذاهای حاوی فلفل و ادویههای تند هنگام گرم شدن، کپسایسین آزاد میکنند که تبخیر میشود و ممکن است غشاهای مخاطی چشم و سیستم تنفسی را تحریک کند.
او میگوید: قرار دادن قارچ در مایکروویو توصیه نمیشود، زیرا این امر منجر به دناتوراسیون سریع پروتئین میشود و خطر سوء هاضمه را افزایش میدهد. بنابراین، ترجیحاً آنها را روی اجاق گاز با حرارت متوسط گرم کنید. قرار دادن روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و روغن بذر کتان در مایکروویو نیز میتواند منجر به اکسیداسیون و از بین رفتن خواص مفید آنها شود.
به گفته او، گرم کردن عسل در مایکروویو ممکن است باعث از بین رفتن خواص مفید آن شود، زیرا شبکه کریستالی عسل هنگام گرم شدن تغییر میکند و باعث از بین رفتن طعم خاص آن میشود. در دماهای بالا، آنزیمها و ویتامینهای موجود در عسل از بین میروند و هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) تشکیل میشود، مادهای که طبق برخی مطالعات سرطانزا تلقی میشود. برای جلوگیری از این خطرات، بهتر است عسل را در آب ذوب کنید.
او اضافه میکند: «مایکروویو باعث تسریع از بین رفتن ویتامین C و باعث میشود میوهها و سبزیجات منجمد آب شوند و آنها را به صورت مایع باقی بگذارد. برنج نیز یکی از خطرناکترین غذاها هنگام گرم کردن در مایکروویو است، زیرا ممکن است حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد که تحت تأثیر حرارت قرار نمیگیرد و میتواند باعث مسمومیت غذایی شود.»
او همچنین اشاره میکند که محصولات گوشتی نیمه فرآوری شده، مانند سوسیس و هات داگ، هنگام پخت در مایکروویو، محصولات اکسیداسیون کلسترول تولید میکنند که خطر بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. بنابراین، توصیه میشود این محصولات را با استفاده از فر، اجاق گاز یا بخارپز معمولی گرم کنید.